Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Olumsuz hava şartları patlıcan fiyatlarını yükseltti

Olumsuz hava şartları patlıcan fiyatlarını yükseltti
10.03.2025
A+
A-

Afyonkarahisar’da semt pazarlarında tezgahların en yüksek fiyatlı ürünü 70 ile 100 lira arasında değişen patlıcan olurken, esnaflar fiyat artışındaki en büyük etkenin olumsuz hava şartları olduğunu, havaların ısınması ile patlıcanın fiyatının düşeceğini belirttiler.

Şuhut ilçesinde kurulan meyve sebze pazarında en yüksek fiyatlı ürünlerin başında patlıcan geldi. Kilogram fiyatı 70 ile 100 TL arasında değişen patlıcan, fiyatı ile hayrete düşürdü. Patlıcan fiyatının yüksek olmasının en büyük nedeninin olumsuz hava şartları olduğu ve fiyatın sadece Afyonkarahisar’da değil, yurt genelinde yüksek olduğu belirtildi.

Pazara alışverişe gelen Fatih Daldal, fiyatı en yüksek ürünün patlıcan olduğunu kaydederek, “Patlıcanın kilosu 100 TL, salatalık 80 TL. Bu ikisi bayağı bir yüksek. Ramazan dolayısıyla et, salatalık ve patlıcan fiyatları biraz arttı. Tüketicinin alım gücünün üzerinde yükseltilmiş durumda. Bir haftada yüzde 50 oranında artma var” dedi.

Pazar esnafı Gürkan Emre ise, “Patlıcan şu anda bizim tezgahta 70 lira. Adana’da ve Antalya’da don olduğu için fiyatlar yüksek, 70-100 lira arasında tezgahta” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.