Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi projeleri ile gurur kaynağı oldu

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi projeleri ile gurur kaynağı oldu
02.05.2025
A+
A-

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi, gerçekleştirdiği başarılı projeler ve aldığı kalite belgesiyle adından söz ettiriyor. Fakülte, ISO 9001-2015 Kalite Belgesi’ni alarak eğitimdeki yüksek standartlarını tescilledi.

Fakülte bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalar da dikkat çekiyor. 2209-A kapsamında desteklenen ve Doç. Dr. Aslı Boru İpek’in liderliğini yaptığı ” Turizm 5.0’da temel teknolojilerin ve fırsatlarının belirlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik bütünleşik yaklaşım ” projesi, turizm sektöründeki dijital dönüşümün etkilerini detaylı bir şekilde analiz edecek. Doç. Dr. İpek, bu araştırmanın sektör için önemli bir yol haritası sunacağını belirtti.

Bir diğer önemli proje “Yerel Gıda Ürünlerinin Tanıtımında Yerel Yönetimlerin Projelerinin Önemi; Gastro İnegöl Örneği ” ise Arş. Gör. Kübra Kırbaç tarafından yürütülüyor. Bu çalışma, İnegöl’ün zengin yerel gıda ürünlerinin tanıtım stratejilerini mercek altına alıyor. Kırbaç, “Gastroİnegöl örneği üzerinden yerel yönetimlerin gastronomi turizmindeki rolünü inceliyoruz ve geleneksel lezzetlerin korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin başarısı, Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında da kendini gösterdi. Fakültenin iki önemli projesi bu programdan destek almaya hak kazandı. Dr. Öğr. Üyesi Harika Özkan liderliğindeki ” Tarihi Evlerin Turizme Kazandırılmasının Yol Haritasının Hazırlanması: Amasya Evleri Örneği Projesi ” projesi ulusal düzeyde desteklenirken, Arş. Gör. Kübra Kırbaç’ın yürüttüğü ” Nesilden Nesile Sıfır Atık” projesi ise yerel ölçekte fon almaya layık görüldü.

Dr. Öğr. Üyesi Harika Özkan ve ekibi, Amasya evlerini örnek alarak Tavşanlı’daki yaklaşık 300 tarihi konutu turizme kazandırmak için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Özkan, “Hazırlayacağımız yol haritasını yerel yönetimlerle paylaşacak ve bu konuda bir çalıştay düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Arş. Gör. Kübra Kırbaç’ın liderliğindeki diğer proje olan “Nesilden Nesile Sıfır Atık” ise küçük yaştan başlayarak çevre bilincini artırmayı ve aile ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. Proje kapsamında Tavşanlı’daki ortaokul öğrencileriyle mutfakta sıfır atık uygulamaları üzerine çalışmalar yapılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.