Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

EOSB’de Endüstriyel Simbiyoz Olanakları Araştırılıyor

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Endüstriyel Simbiyoz Olanaklarının Araştırılması Projesi açılış toplantısı EOSB’de gerçekleşti. Toplantıda EOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç, BEBKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birimi Uzmanı Nalan Tepe Şençayır, GTE Carbon Ar-Ge ve Proje Yöneticisi Dr. Emrah Alkaya, EOSB Müdürü Erhan Tatar, EOSB Çevre Mühendisi Suzan Eroğlu Önpeker ile GTE Carbon uzmanları bir araya geldi. 

Programlama ve Koordinasyon Birimi Uzmanı Nalan Tepe Şençayır ile GTE Carbon Ar-Ge ve Proje Yöneticisi Dr. Emrah Alkaya, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç’a izlenecek yollar hakkında bilgi verdi. Projetoplantısında, EOSB’deki Endüstriyel SimbiyozOlanaklarının Araştırılması üzerine fikir alışverişinde bulunularak potansiyel firmalar ile görüşmelere başlandı.

Başkan Vekili Metin Saraç, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin yenilenebilir enerjiye verdiği öneme dikkat çekerek “Simbiyoz; ekonomik de yeri olan fakat çok da farkında olunmayan ve gelecek nesillere daha yaşanabilirbir çevre bırakmanın önemli adımlarından biridir. Bizler Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi olarak, tüm politikamızı sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla yapmaktayız. Bunu birkaç örnekle gösterecek olursak; Tüm OSB’ler içinde ülkemizde ilk defa atıklarımızı güneş enerjisi kullanarak kurutuyoruz. Bundan sonraki yatırımımız ile kuruttuğumuz bu atığı yakma tesisindeyakıp, çıkan enerji ile elektrik üretip bu sene içinde temelini atacağımız teknik kolejde kullanmayı hedefliyoruz. Diğer bir örnek ise tüm sanayicilerimize fizibilite oluşturmak ve OSB bütçesine katkı sağlamak için kurduğumuz 2 megavat güneş enerji santralidir” diye konuştu.

Saraç, Endüstriyel Simbiyoz Olanaklarının Araştırılması Projesinin BEBKA ile birlikte geliştirecek olup saha çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.