Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Bu ilçenin sokaklarındaki çeşmelerden 100 yılı aşkındır buz gibi doğal kaynak suyu akıyor

Bu ilçenin sokaklarındaki çeşmelerden 100 yılı aşkındır buz gibi doğal kaynak suyu akıyor
28.06.2025
A+
A-

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde sokaklardaki çeşmelerden akan buz gibi doğal kaynak suyu sıcak yaz günlerinde vatandaşları ferahlatırken, kaynak suyunun 100 yılı aşkındır ilçeden geçtiği belirtildi.

Dinar ilçesindeki Eldere-Karakuyu Gölü’nden çıkan ve Suçıkan Şelalesi’nden geçtikten sonra kanallar vasıtasıyla ilçeye ulaşan doğal kaynak suyu sıcak yaz günlerinde vatandaşın en önemli serinleme kaynağı. Doğal kaynak suyunun 100 yılı aşkındır aktığı öğrenilirken, su ilçedeki bir çok mahallede yapılan çeşmelerden de akıyor. Kaynak suyunun kullanılması için önceki yıllarda yapılan birçok çeşmenin evveliyatının ise yarım asrı aşkın olduğu öğrenildi.

Doğal kaynak suyunun en büyük özelliği ise yaklaşık 15 kilometre uzaktan gelmesine rağmen soğukluğunu koruması. İlçede yaz aylarında vatandaşların en fazla ferahlama kaynağı ise soğuk ve ücretsiz olduğundan dolayı doğal kaynak suyu oluyor.

Suyu içen birçok vatandaş suyu hem çok soğuk hem de tadının güzel olduğunu ifade ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.