Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Orman yangınında zarar gören çiftçilere anlamlı destek

Orman yangınında zarar gören çiftçilere anlamlı destek
20.07.2025
A+
A-

Bilecik’te geçtiğimiz ay çıkan orman yangınında Osmaneli ilçesine bağlı Soğucakpınar köyünün Kaşıkçı Mahallesi adeta kül olmuştu. Pazaryeri Belediyesi, yangından etkilenen çiftçilerden 20 ton karpuzu alarak ücretsiz dağıttı.

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde geçtiğimiz ay başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bilecik’in Gölpazarı ve Osmaneli’ne bağlı 9 köyü etkisi altına almıştı. 3 gün havadan ve karadan binlerce kişinin canla başla çalışarak kontrol altına almaya çalıştığı alevler yağan yağmurun etkisiyle kısmen kontrol altına alımıştı. Yangında tamamen yanan Köprücek, Tongurlar ve Soğucakpınar köyleri ’Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ olarak ilan edilmişti.

Yangın mağduru çiftçilerden 20 ton karpuz alındı

Bilecik’in Pazaryeri Belediyesi, Osmaneli’ne sıçrayan orman yangınından etkilenen üreticilere anlamlı bir destek sağladı. Yangından zarar gören Kaşıkçı mahallelerinde karpuz üretimi yapan çiftçilerin tarlalarındaki 20 ton karpuz, Pazaryeri Belediyesi tarafından satın alındı. Satın alınan ürünler ilçe merkezine getirilerek vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Hem yangın mağduru üreticilere ekonomik destek sağlandı hem de Pazaryeri halkına güzel bir dayanışma örneği sunulmuş oldu.

“Çiftçilerimize de inşallah destek olan çıkar”

Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yapılan desteklerle ilgili yaptığı açıklamada, “Yangından etkilenen Osmaneli Soğucakpınar köyü Kaşıkçılar mevkiinde karpuz üreten çiftçilerimize, özellikle kadın çiftçilerimize destek amaçlı karınca misali bir desteğimiz olsun istedik. Pazaryeri Belediyesi olarak bir kamyon karpuz aldık. İnşallah devamı da gelsin diye düşünüyoruz. Aldığımız karpuzları da Pazaryerili hemşehrilerimize ücretsiz olarak kendilerine takdim edelim istedik. Allah hayrımızı kabul etsin inşallah rabbim böyle günler yaşatmasın. Çiftçilerimize de inşallah destek olan da çıkar” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.