2. Eskişehir Romatoloji Günleri ESOGÜ’de Başladı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı’nın birlikte düzenlediği “2. Eskişehir Romatoloji Günleri” ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda başladı.
Üç gün sürecek olan ve bu yıl “Nadir Hastalıklar – Zor Olgular” temasıyla düzenlenen kongrenin açılışında konuşan Kongre Başkanı ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Korkmaz, Romatolojinin ana konuları varken bu yıl “Nadir Hastalıklar” konusunu tema konularından biri olarak seçmelerinin, son yıllarda nadir hastalıklara ilginin artması ve bu hastalıklarla ilgili bilgilenme gerekliliğinden kaynaklandığını söyledi. Klinikte rutin ve sık görülen hastalıklar olduğunu ve bunlar içerisindeki önemli bir ayrıntının kaçırılmasıyla nadir olguların gözden kaçabileceğini belirten Prof. Dr. Cengiz Korkmaz, bu nedenle nadir görülen hastalıklar hakkında bilgi sahibi olunması gerektiğini kaydetti. Zaman zaman ilaçların yan etkileri ya da ilaç kullanımını zorlaştıran durumlar ile de karşılaştıklarını belirten Prof. Dr. Cengiz Korkmaz, kongredeki “Zor Olgular” bölümünde de böyle durumlarda sergilenmesi gereken tedavi yaklaşımlarının tartışılacağını ifade etti. Prof. Dr. Cengiz Korkmaz etkinliğin düzenlenmesine emeği geçenlere teşekkür ederken, verimli bir kongre geçirilmesini diledi.
ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, bilimsel toplantılarda nadir hastalıklar ve zor olguları konuşmanın çok önemli olduğunu ifade etti. Böyle bilgi ortamlarının çok değerli olduğunu dile getiren Prof. Dr. Ali Arslantaş, kongreyi takip eden asistan ve öğrencilere toplantıdan faydalanmaları tavsiyesinde bulundu. Kongre hazırlık sürecine emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Ali Arslantaş, iyi bir kongre geçirilmesini diledi.
Açılış programının ardından kongrenin ilk günü “Nadir Depo Hastalıkları – Farkındalık Artarsa Tanı da Artar” ve “Lizozomal Depo Hastalıkları (Sfingolipidozlar, Mukopolisakkaridozlar)” başlıklı oturumlarla tamamlandı.