Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

ESGASTRODER’den İŞKUR’a Ziyaret

ESGASTRODER’den İŞKUR’a Ziyaret
19.08.2025
A+
A-

Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik ve ESGASTRODER yönetim kurulu üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eskişehir İŞKUR İl Müdürü Fatih Acar’ı makamında ziyaret etti.

“5.000 İŞLETME VE 65.000 SEKTÖR ÇALIŞANI İÇİN SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ”

Başkan Murat Arnik, görüşmede şunları ifade etti:“Eskişehir’de faaliyet gösteren 5 binden fazla yiyecek-içecek işletmesi ve bu işletmelerde görev yapan yaklaşık 65 bin sektör çalışanı ile güçlü bir örgütlü yapıya sahibiz.

Bizler bu şehrin her sokağında, her mahallesinde ışıkları sönmeyen bir sektörün temsilcileriyiz. Elimizi taşın altına koymaya ve sorumluluk almaya hazırız.” Görüşmede, sektörün geniş yelpazesi masaya yatırıldı. Suluyemek işletmelerinden kafelere, catering şirketlerinden fastfood salonlarına, kebapçılardan pastanelere kadar tüm yiyecek-içecek işletmelerinin ortak ihtiyacı olan nitelikli iş gücü, mesleki eğitim süreçleri ve istihdamı hızlandıracak teşvikler değerlendirildi. Ayrıca, engelli ve dezavantajlı bireylerin iş gücüne kazandırılması, kadın istihdamının artırılması ve gençlerin staj imkanlarının geliştirilmesi konularında da ortak bir irade ortaya konuldu.

“KENDİ ELEMANIMIZI KENDİMİZ YETİŞTİRMELİYİZ”

Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik “İşletme sahipleri nitelikli ve vasıfsız eleman bulamıyor sektör Çalışanlarımız iş imkanlarına ulaşmakta zorlanıyor. Eskişehir gastronomi Dernegi olarak Bizler Eskişehir’de köprü görevi görüyoruz.

Gastronomi alanındaki her işletmemiz birer okuldur. Mesleğe hevesli her birey, bu işletmelerde bir sanatkar olarak yetişebilir ve geleceğe umutla hazırlanabilir. Amacımız, kendi elemanını kendi yetiştiren, mesleki yeterliliği yüksek ve istihdam güvencesi olan güçlü bir yiyecek-içecek sektörü inşa etmektir.”

‘Eğit – Donat – Fırsat Yarat – Kendi işini Yaşat’ projemiz ile Eskişehir’de yiyecek-içecek sektöründe kimse işsiz kalmayacak.

ESGASTRODER OLARAK TÜRKİYE’YE ROL MODEL OLACAK İŞ İLANLARI PLATFORMUNU KURDUK.

İşveren ve çalışanı buluşturan, istihdamı hızlandıracak Esgastroder İş Platformu ile Eskişehir’e ve Türkiye’ye örnek olacak bir model oluşturduk.”Bu sistemde; kişiler hem İŞKUR hem de Milli Eğitim iş birliği ile maddi ve manevi desteklenip, eğitim alarak alanında disiplinli, nitelikli ve iş sahibi bireyler haline gelecekler.

Toplantıda, işletmelerin İŞKUR’un sunduğu teşviklerden daha etkin yararlanması için önemli adımlar kararlaştırıldı:

1. İşbaşı Eğitim Programı (İEP) 2. Mesleki Eğitim Kursları (MEK) 3. “Biz Bu İş’te Varız!” Projesi

4. Kadın İstihdamına Yönelik Özel Projeler (Her Meslekte Kadın Eli Projesi)

Ayrıca; İŞKUR destekleri, SGK teşvikleri, girişimcilik eğitimleri hakkında yerel esnafın bilgilendirilmesi için ortak seminerler ve saha bilgilendirme programları başlatılacak.

İŞKUR: “GİRİŞİMCİ VE SEKTÖRE FAYDALI ROL MODEL HER TÜRLÜ İŞ BİRLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ”

Eskişehir İŞKUR İl Müdürü Fatih Acar, toplantıda şu sözlere yer verdi:“İşsiz bireylerin mesleki nitelik kazanarak iş gücü piyasasına kazandırılması bizim temel misyonumuzdur. Gastronomi sektöründe yapılacak her iş birliği, Eskişehir için büyük bir kazanımdır. Eskişehir gastronomi derneğinin faydalı ve etkin tüm projelerine işkur olarak bizler işbirliklerine açığız.”dedi

Ziyaretin sonunda Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik ve yönetim kurulu tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eskişehir İŞKUR İl Müdürü Fatih Acar’a plaket takdim edildi. Her iki taraf da ortak projelerin kısa sürede sahaya yansıyacağını vurgulayarak, bu iş birliğinin Eskişehir gastronomi sektörüne yeni bir vizyon kazandıracağı mesajını verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.