Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Tütün ve tütün ürünlerinin zararları anlatıldı

Tütün ve tütün ürünlerinin zararları anlatıldı
21.08.2025
A+
A-

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince toplumda tütün kullanımını azaltmak ve bireylerin sigarayı bırakma süreçlerini desteklemek amacıyla çalışma yapıldı.
‘2024-2028 Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ çerçevesinde yer alan ‘Kamu kurumlarında sigara bırakma kampanyasının düzenlenmesi’ faaliyetleri sürüyor. Bu çerçevede, 20 Ağustos 2025 tarihinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Dr. Pakize Gizem Topçu tarafından ‘Tütün ve Tütün Ürünlerinin Zararları’ konulu bilgilendirme eğitimi gerçekleştirildi. Eğitimin ardından, ‘Yerinde Sigara Bırakma Danışmanlığı Hizmeti’ ile ilgili katılımcılara poliklinik hizmeti sunuldu.

“Toplumda farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz”
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, söz konusu hizmetin sadece İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile sınırlı kalmadığını söyledi. Eskişehir’de diğer kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri çerçevesinde de ziyaretlerin gerçekleştirilerek gerekli planlamaların yapıldığını belirten İl Müdürü Bildirici, “Bakanlığımızın başlattığı bu önemli hizmetle vatandaşlarımızın sigarayı bırakma sürecine destek olmayı hedefliyoruz. Amacımız, toplumda farkındalığı artırmak, tütün ürünlerinin zararlarına dikkat çekmek ve sigarayı bırakmak isteyen bireylerin yanında olmaktır” dedi.

“Toplam 13 Sigara Bırakma Polikliniği hizmet veriyor”
İl Sağlık Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:
“Sigara bırakmak isteyen vatandaşlar için ilimiz genelinde toplam 13 Sigara Bırakma Polikliniği hizmet vermektedir. Merkezde; Eskişehir Şehir Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi, Osmangazi Üniversitesi Hastanesi, Tepebaşı 1 No’lu Sağlıklı Hayat Merkezi, Odunpazarı 1 ve 2 No’lu Sağlıklı Hayat Merkezi, Odunpazarı Deliklitaş Sağlıklı Hayat Merkezi ve Tepebaşı Şirintepe Sağlıklı Hayat Merkezi hizmet vermektedir. İlçelerde ise; Alpu İlçe Devlet Hastanesi Beylikova İlçe Devlet Hastanesi, Çifteler Devlet Hastanesi, Mihalıççık Gün Sazak İlçe Devlet Hastanesi ve Sivrihisar İlçe Devlet Hastanesi hizmet vermektedir” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.