Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Tescilli Pazaryeri boncuk fasulyesinde hasat sezonu başladı

Tescilli Pazaryeri boncuk fasulyesinde hasat sezonu başladı
22.08.2025
A+
A-

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Pazaryeri ilçesinde tescilli “Boncuk Fasulye” hasadının başlamasıyla birlikte üretim alanlarını ziyaret etti.

Türkiye’nin coğrafi işaretli tarım ürünlerinden biri olan ve üstün nitelikleriyle pazarlarda marka değeri kazanan “Pazaryeri Boncuk Fasulyesinde” hasat başladı. Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, teknik personelle birlikte üretim sahalarını ziyaret ederek çiftçilere bereketli bir sezon temennisinde bulundu. Bilecik’in Pazaryeri ilçesine özgü olan ve 26 Mayıs 2015 tarihinde Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescillenen fasulye, “Pazaryeri Boncuğu” adıyla satışa sunuluyor. Kılçıksız yapısı, belirgin dane görünümü, koyu yeşil ve parlak rengiyle dikkat çeken ürün; özellikle İstanbul, Bursa ve Eskişehir gibi büyükşehirlerde yoğun talep görüyor. Yaklaşık 120 üretici tarafından 1.350 dekar alanda yetiştirilen Pazaryeri Boncuğu, sadece ilçe merkezi değil, Dereköy, Kınık, Arapdede, Günyurdu, Gümüşdere, Küçükelmalı, Bozcaarmut ve Karaköy köylerinde de yaygın olarak üretiliyor. Yılda ortalama 1.000 ton taze fasulye üretiminin gerçekleştiği ilçede, ekimler Nisan sonu ile Mayıs başı arasında yapılırken, hasat temmuz ortasında başlıyor.

İl Müdürü Çetin Ayvalık, “Pazaryeri Boncuk Fasulyesi, hem üreticimize hem de ilimize önemli bir katma değer sağlıyor. Üretimde emeği geçen tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.