Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Kuruçay kavunu yeniden gündemde

Kuruçay kavunu yeniden gündemde
06.09.2025
A+
A-

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Kuruçay beldesi, adını taşıyan eşsiz kavunuyla bir kez daha gündemde. Bölgenin verimli topraklarında, geleneksel tarım yöntemleriyle yetiştirilen ve lezzetiyle ün salan Kuruçay kavunu, hasat döneminin başlamasıyla birlikte tezgahlardaki yerini aldı.

Tavşanlı’nın Kuruçay beldesinde yetiştirilen ve adeta bir lezzet efsanesine dönüşen devasa kavunlar, hem görüntüsüyle hem de tadıyla dikkat çekiyor. Bölgenin tarımsal zenginliğinin ve ılıman ikliminin bir armağanı olan bu kavunlar, etli, sulu ve yoğun aromalı yapısıyla tanınıyor.

Mehmet Ali Atıcı, “Siz de Kuruçay kavununu denemediyseniz, Tavşanlı’ya yolunuz düşerse mutlaka alın. Yerel lezzetleri destekleyelim” çağrısı yapılarak, yerel üretime ve çiftçiye destek olmanın önemi vurgulanıyor.

Bölge halkı ve yerel üreticiler, kendilerine özgü bu lezzetin daha geniş kitlelerce tanınmasını ve Kuruçay kavununun coğrafi işaret alarak markalaşmasını umut ediyor. Bu eşsiz lezzeti tatmak ve yerel tarıma destek olmak isteyenler için Tavşanlı ve Kuruçay, ziyaretçilerini bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.