Murat Özcan:Büyükşehir Belediyesi Elektrikli Araçları Çoğaltmalı

Önceki dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Odunpazarı ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkanvekili ve iş insanı Murat Özcan; Elektrikli Araçlarının sayısının artması ve GES’lerle taşıma maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini vurguladı
Murat Özcan; 2019 yerel seçimler öncesi AK Parti’nin çoğunluğundaki meclis 300 otobüs alımına oy birliği ile onay verdi.

-2019 da meclise girdiğimizde bu araçların bir kısmının elektrikli olarak alınmasını talep ettik.Çünkü diğer şehirler dizel araçları bırakıyor elektrikliye dönüyor diğerlerinide hibe ediyorlar İzmirden EBB yede gelmişti.
-Pandemi döneminde 40 milyon Euro Tramvay alımı Kredisini Cumhurbaşkanlığı onaylıyor ama Ak Parti grubu kredinin Tramvay için değil elektrikli otobüs alımı için kullanılmasını ,tramvayın çoğalmasının şehir merkezinde farklı trafik sorunlarını meydana getirdiğini üstelik ihaleye yerli firmaların katılmasının sağlanmasının milli üretim açısından önemli olduğunu vurguladı.Bu uyarılara uyulmazsa oy birliğine katılamayacaklarını söyledi.
-İhale iptal edildi Cumhurbaşkanlığı onaylı kredi ortada kaldı.
AK Partili Murat Özcan; Üstelik şeker fabrikası önü ve devamı başta olmak üzere rayları döşenmiş ama tramvayları olmayan hatların akibeti sonraya bırakıldı.
-Sonuçta Elektrikli araçların çoğaltılması ve GES lerle elektrik ve taşıma maliyetinin düşürülmesi bütün belediyelerin hedefi olmalı ve bu yeşil projeyede dün olduğu gibi bugünde sayın Cumhurbaşkanımızında destek olacağını umuyorum.