Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Bilecik Emniyetinden velilere uyarı

Bilecik Emniyetinden velilere uyarı
20.09.2025
A+
A-

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü, özellikle son dönemde artış gösteren elektrikli bisiklet ve skuter kullanımıyla ilgili velilere uyarıda bulundu.

Yapılan bilgilendirmede, 16 yaşından küçük kişilerin sürücü belgesi gerektiren veya gerektirmeyen, tescilli veya tescilsiz, motor gücü fark etmeksizin her türlü elektrikli bisiklet ve elektrikli skuter ile trafiğe çıkmalarının yasak olduğu belirtildi. 2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunu’nun 37’inci maddesi gereğince, bu araçların yaşı küçük kişilerce kullanılmasına izin verenler hakkında gerekli idari yaptırımların uygulanacağı hatırlatıldı.

Bilecik İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, “Lütfen çocuklarımızı elektrikli bisiklet ve skuter ile trafik ortamına göndermeyelim. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın can güvenliğini hep birlikte koruyalım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.