Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Bin 930 kiloluk dev sucuklu yumurta yaparak dünya rekoru kırdılar

Bin 930 kiloluk dev sucuklu yumurta yaparak dünya rekoru kırdılar
20.09.2025
A+
A-

Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 7. Uluslararası Gastro Afyon Festivali’nde 100 şef 25 metrekarelik dev krom tavada bin 930 kiloluk dev sucuklu yumurta yaparak dünya rekoru kırdılar.

Gastronomi dünyasının merakla beklediği 7. Uluslararası Gastro Afyon Festivali, bu yıl tarihi bir ana sahne oldu. Festivalin en görkemli etkinliği olan Guinness Dünya Rekoru denemesi, binlerce katılımcının heyecanlı bakışları arasında gerçekleşti.

Rekor için özel olarak tasarlanan 25 metrekarelik dev krom tava, festival alanına kuruldu. Tava başına geçen 30 usta şef, Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli lezzeti olan 1 ton sucuk ve 15 bin gezen tavuk yumurtasıyla tarihe geçecek bir sucuklu yumurta hazırladı. Dev sucuklu yumurtanın pişirilmesinde ünlü şefler Rafet İnce, Bedri Usta ve Cüneyt Asan gibi isimlerde yer alırken geri planda toplamda 100 şef dev sucuklu yumurtanın pişirilmesinde yer aldı. Gerekli ölçümlerin ardından Guinness World Records Türkiye Hakemi ve Temsilcisi Şeyda Subaşı, bin 930 kiloluk dev sucuklu yumurtanın Guinness Dünya Rekorları Kitabı’na girdiğini açıkladı. Yaklaşık 1930 kiloluk dev lezzet, yaklaşık 1 saat 15 dakikalık pişirme sürecinin ardından ortaya çıktı. Alttan ızgarayla ısıtılan özel tava, pişirme sürecinde dev organizasyona damgasını vurdu. Rekor denemesi, Guinness’in resmi tescili için gerekli olan tüm ölçüm ve denetimlerin eksiksiz yapılabilmesi adına bir mimar ve bir gıda mühendisi gözetiminde gerçekleştirildi.

Finalde ise büyük bir coşku yaşandı. Dev sucuklu yumurta, festival alanında toplanan misafirlere ikram edildi ve unutulmaz bir lezzet şöleni yaşandı.

Öte yandan, Guinness yetkilileri rekor belgesini belediye Başkanı Burcu Köksal’a taktim ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.