Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Gastro Afyon Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor

Gastro Afyon Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor
21.09.2025
A+
A-

Afyonkarahisar’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali, ikinci gününde de dopdolu etkinlikleriyle ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı. Sabah saatlerinde başlayan yarışmalardan GastroShow sahnesindeki özel sunumlara, panellerden konserlere kadar zengin program gün boyunca büyük ilgi gördü.

Gastro Afyon festivalinin önemli duraklarından Afyon Culinary Cup sahnesinde gün boyu süren yarışmalarda yöresel lezzetler ve güzel tabaklar jüri karşısına çıktı.

Kadınana Yöresel Yemek Yarışması’nın iki kategorisi, üniversite ve lise öğrencilerinin hünerlerini sergilediği yarışmalar, influencerların katıldığı özel yarışma ve Engelsiz Bireyler Yemek Yarışması’nın ödül töreni günün heyecanına damgasını vurdu.

GastroShow sahnesinde ise gastronomi dünyasının birbirinden değerli isimleri ziyaretçilerle buluştu. Ünlü şefler Hazer Amani, Yağız İzgül, Battal Yıldırım, Remzi Güçlü, Jan Duda, Emrah Köksal Sezgin, Ceyda Özdemirli, Sinan Korkmaz, Ali Polat ve Sevil Karaca, Afyon mutfağının zenginliğini uluslararası mutfaklarla harmanlayarak sahnede keyifli sunumlar gerçekleştirdi. Türkiye’nin birbirinden ünlü sevilen şefleri festival katılımcılarının yoğun ilgisini gördü.

 

Ünlü şef Mehmet Yalçınkaya paneline yoğun ilgi

Anadolu’nun saklı lezzetlerinden geleceğin gastronomisine, yöresel mutfakların markalaşmasından unutulan tatların izine uzanan paneller, akademisyenler, şefler ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla yoğun ilgi gördü. Günün öne çıkan oturumlarından biri ise ünlü şef Mehmet Yalçınkaya ile gerçekleştirilen özel söyleşi oldu. Yalçınkaya’nın panelinde festival katılımcıları yoğun ilgi gösterdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.