Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

Prof. Dr. Ökten: “Yitik kimliğimizi bulacağız ve zenginleştireceğiz”

15.08.2019
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, “Medeniyetten Kalbe Düşünce” adlı söyleşi programında Konyalılarla buluşan Prof. Dr. Sadettin Ökten, “Biz, yitik kimliğimizi arıyoruz. O kimliği de bu çağda yaşayarak ve yorumlayarak bulacağız ve zenginleştireceğiz” dedi. Programın moderatörlüğünü yapan Şair Serdar Tuncer ise birbirinden güzel şiirler seslendirdi.
Şehir ve medeniyet, özellikle de İslâm Medeniyeti konularındaki birikimiyle tanınan Prof. Dr. Sadettin Ökten ile şair Serdar Tuncel, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin “Kültür-Sanat Buluşmaları” kapsamında “Medeniyetten Kalbe” adlı programda Konyalılarla buluştu. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve büyük ilginin olduğu programda bilgi birikimlerini ve gözlemlerini katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Sadettin Ökten, “Biz, yitik kimliğimizi arıyoruz. O kimliği de bu çağda yaşayarak ve yorumlayarak bulacağız ve zenginleştireceğiz. Yani bizler, taklit olan ve bize ait olanı değil kendimize ait olanı yaşayarak kimliğimizi bulacağız” ifadelerini kullandı. Osmanlı’nın o zamandaki dünyada tüm medeni ve ilmi birikimi toplayıp yeni bir medeniyet kurduğunu hatırlatan Ökten, “Peki ilim niye Osmanlı’da? Çünkü devlet orada, düzen orada, nizam orada. İlim elbette oraya gelecek. İlim kargaşa istemez, ilim anarşi istemez. Tabii ki bir de Osmanlı Sultanları gittikleri yerlerde ulemaları toplayıp getiriyor. Biz hep sanatı biliriz. Tasavvufu daha tam anlayamadık. İşte Hz. Pir burada. Evtad-ı Erbaa dediğimiz 4 önemli insan var bu topraklarda. Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana Celaleddin Rumi, Hacı Bayram-ı Veli ve Şeyh Şaban-ı Veli. Sarı Saltuk da Rumeli’de. Yani yeni bir oluşum var, yeni bir medeniyet gelişiyor” dedi.
Programın moderatörü Şair Serdar Tuncer de okuduğu birbirinden güzel şiirler ve sohbeti ile programa renk kattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.