Kütahya Belediyesi’nden renkli etkinlik: Çiçek Saksılığı Resimleme Yarışması

Kütahya Belediyesi tarafından düzenlenen “Çiçek Saksılığı Resimleme Yarışması”, belediye bahçesinde gerçekleştirildi. Etkinlikte, birbirinden yetenekli öğrencilerin resimlediği saksı altlıkları, bahçeye renk ve canlılık kattı.
Sanat dolu bir günün yaşandığı etkinlikte 70 adet saksı altlığı, gençlerin elinde sanatsal eserlere dönüştü. Katılımcılar, etkinliğe öncülük eden Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve belediye ekiplerine teşekkür etti.
Bir katılımcı duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Kütahya cıvıl cıvıl olacak. Bu şehre sanatsal anlamda dokunmak çok güzel. Gençleri bir araya getirip sanatla buluşturduk. Van Gogh’un stilinden esinlenerek, bahar temalı sarı ve mavi tonlarda çalışmalar yapıyoruz. Hem çevremizi güzelleştiriyor hem de doğayı anlatan resimler yapıyoruz.”
Bir başka katılımcı ise Kütahya’nın kültürel mirasına dikkat çekerek, “Çini ve Kütahya’nın geleneksel karanfil ile lale desenlerini resimlerimize yansıtmak istedik. Bu imkânı bize sunduğu için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.”
Etkinlikte yapılan çalışmalar, doğa temalı tasarımlarıyla dikkat çekerken, sanatseverler tarafından da büyük beğeni topladı.
Kütahya Belediyesi yetkilileri, benzer etkinliklerle kentin sanatsal yönünü güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.



