Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Mevsiminin en lezzetli balıkları hamsi ve sardalya

Mevsiminin en lezzetli balıkları hamsi ve sardalya
29.10.2025
A+
A-

Bilecik’te balık sezonunun açılmasıyla birlikte tezgahlarda hareketlilik devam ederken, mevsiminin en çok tercih edilen lezzetli balıkları hamsi ve sardalya oldu.

1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla tezgahları dolduran balıklar hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Aylar sonra tezgahlarına gelen istavrit, sardalya, uskumru, kupes, kefal ve hamsi çeşitleriyle mesailerine kaldıkları yerde devam ettiklerini belirten balıkçı esnafı, ilk günlere oranla balığın bol ve fiyatların da düştüğünü söyledi.

Fiyatların ilk günlere oranla düştüğünü anlatan balıkçı esnafı Batuhan Acar, “Hamsi sezona 250 lira ile 300 lira arası başladı, şu an 200 lira, sardalye 200 lira ile başladı, şu an 150 liraya kadar geriledi. Palamutlar 600-700 gram bandında, 400 lira. Torik var. Palamudun büyüğü, adet fiyatı bin TL. Güzel tekir balığımız var 200 TL, barbun 400, çupra ve levrek ise, 450 TL tezgâhlarda. Sardalye şu anda lezzeti devam ettiği için talep çok. Hamsiler de iyice lezzetlenmeye başladığı için talep artmaya başladı. İlk sezon başında, ilk 1 ay sardalye satışımız güzeldi. Şu an hamsi satışımız, sardalyaya göre biraz daha çoğalmaya başladı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.