Site Rengi

DOLAR 34,5861
EURO 35,9154
ALTIN 2.995,22
BIST 9.481,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 1°C
Pts 2°C
Sal 4°C

Okul Kantinlerindeki Çalışanlara Hijyen Eğitimi

Okul Kantinlerindeki Çalışanlara Hijyen Eğitimi
10.12.2019
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği” kapsamında eğitim verildi.
Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleşen eğitime Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda faaliyet gösteren ve daha önce bu eğitimi almamış kantin, kafeterya, yemekhane ile çay ocaklarında çalışan 200 personel katıldı.

Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine Sever, “Bakanlığımızın en önemli sorumluluklarından biri ülkemizde halk sağlığı, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunmasını da dikkate alarak çiftlikten sofraya gıda güvenilirliğini sağlamaktır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız söz konusu olduğunda duyarlılığımız bir kat daha artmaktadır” dedi.

“Çocukların beslenmesinde okul kantinlerinin önemi büyük”
Okul dönemindeki çocukların günlük beslenmelerinin en az bir öğününü okul kantinlerinden aldıklarını belirten Sever, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Bu durum, çocuklarımızın beslenmesinde okul kantinlerinin çok önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir. Hepimiz biliyoruz ki yeterli ve dengeli beslenmenin en temel koşulu, güvenilir ve hijyenik gıda tüketmektir. Beslenmemizdeki bu en temel şart nedeniyle, okullarımızda hizmet veren yemekhane, kantin, kafeterya büfe ve yemekhane gibi işletmelerin, öğrencilerimize güvenilir gıda sunması, bunu gerçekleştirebilmek için de hijyen ve personel eğitimi gibi konulara dikkat etmesi gerekmektedir. Gıda maddelerinin hazırlanması ve işlenmesi sırasında mikroorganizmaların üremesi ve yayılması, çalışan personelin kişisel hijyen kurallarına uyması ile büyük ölçüde önlenebilir. Bu vesileyle yeni sistemde verilen ilk ara tatili fırsata çevirerek senede en az iki kere denetim yaptığımız kantin ve yemekhane çalışanlarına yönelik Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde eğitimi gerçekleştirdik.”

Konuşmanın ardından Gıda Mühendisi Zuhal Ünal Canbaz, tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin kullanımı, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunumu konularında bilgilendirme yapıldı.
İl Sağlık Müdürlüğü görevlisi Ebe Onur Kalaycı tarafından ise kişisel hijyen, bireylerin neden olabileceği çapraz bulaşmalar, hastalıkların belirtileri ve hastalıklardan korunma yolları, el yıkama alışkanlığının önemi ve temizliğin bireylerin sağlığına etkisi ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.