Site Rengi

DOLAR 34,5366
EURO 35,9889
ALTIN 3.007,14
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Uğur Bilge Basın Mensuplarıyla Kahvaltıda Buluştu

15.08.2019
A+
A-

Osmangazi Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini yürüten Doç. Dr. Uğur Bilge, sağlıkta dönüşüm süreci nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından Eskişehir İl Sağlık Müdürü olarak atandı. Yeni ekibiyle basın mensuplarının karşısına çıktı.

İl Sağlık Müdürlüğü yemekhanesinde basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Doç.Dr Uğur Bilge, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Ali MUMCU, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Aslı Melek ZEYTİN, Acil Sağlık Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç ÖZKURT, Eskişehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yaşar BİLDİRİCİ, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa KARAGÜLLE, Eskişehir Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Dr. Soner YILMAZ katılımıyla gerçekleşti.

Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur BİLGE, samimi bir ortamda geçen toplantıda basın mensupları ile haber ajansı temsilcilerinin sağlık konularındaki gündeme ait sorularını da cevapladı.

“Sayın basın mensupları, öncelikle geldiğiniz için ben ve ekibim adına teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz KHK’lar ile birlikte yeni bir yapı oluşturuldu. Üçlü olan yapı, teke indirildi. Eskiden Kamu Hastaneleri Birliği genel sekreterliği vardı, Halk Sağlığı Birliği vardı ve İl Sağlık Müdürlüğü vardı. Yeni yapı ile birlikte Eskişehir’in nüfus şartlarına uygun olarak İl Sağlık Müdürlüğü’nün altında 4 başkan ve 2’şer başkan yardımcısı ile 12 kişilik bir yönetim kadrosu verildi. Biz kadromuzu kurduk. Açıkçası, Eskişehir’e hizmet etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza emin olabilirsiniz. Gerçekten tecrübeli ve manevra kâbiliyeti yüksek bir kadromuz olduğuna inanıyorum. Bu açıdan sizin sorularınız varsa cevaplamaktan mutluluk duyacağım.

-Öncelikle hayırlı, uğurlu olsun. Şu anda gerek Tepebaşı’ndaki yeni hastanenin ve şehir hastanesinin toplam yatak kapasitesi hakkında bilgi verebilir misiniz?

-Şu anda devlet hastanemiz 1000 yataklı olarak hizmet veriyor. Yani 995 yataklı ama 1000 yataklı diyoruz biz ona. Yunus Emre Devlet hastanemiz 600 yataklı olarak hizmet veriyor. Asker hastanemiz 120 yatak civarında, Zübeyde Hanım yerleşkesi 120 yatak ve ilâve olarak 60 yatak Akıl ve Ruh Sağlığı hizmetleri olarak hizmet veriyor. Eskişehir’de genel anlamda konuşulan bir şey var: Eskişehir’de hastaneler tek tarafta toplanacak. “Öyle bir şey yok”. Yine Yunus Emre Hastanesi yapılacak. Yeni hastanemiz nitelikli yataklardan oluşacak. Tek kişilik, iki kişilik; 600 yataklı + yoğun bakımlarıyla beraber yaklaşık 800 yatağı bulacak bir hastane olacak. Yine şehir hastanemiz 1081 yatak olarak değerlendiriliyor ama yoğun bakım yataklarıyla beraber 1100’ün üzerine çıkacak bir yatak sayısı var. Devredilen asker hastanesi -İki Eylül Yerleşkesi- ile Zübeyde Hanım Hastaneleri hizmetlerine devam edecek. Toplumda söylenen ‘Eskişehir’de hastaneler bir yerde toplanacak, taşınacak, şehir merkezi içinde bir şey olmayacak’ gibi iddiâlar tamamen gerçek dışıdır. Yani var olan hastanelerimiz hizmetlerine devam edecekler. Sadece şehir hastanesinde daha nitelikli, daha özelleştirilmiş hizmetlerin verileceği, özellikle Onkoloji alanında kanser tedavisi alanında, yine Psikiyatri alanında özel birimler oluşturulmuş; daha nitelikli, daha kapsamlı hizmetler verilen bir hastane olacak.

-Şehir hastanesi çevresine ve yollara bakılınca bir ulaşım sorunu yaşanacak gibi görünüyor. Şu anda bir kavşak yapılıyor, köprüsü bitmiş, yan yollarının çalışmaları devam ediyor, sadece o kavşak yapımı ile ulaşım sorunu halledilmiş olur mu?

Büyük ölçüde çözülmüş olacak aslında… Şöyle bir şey var:
O köprü ve yan ulaşım yolları, belediyenin yapması gereken yerlerdi ama Karayolları bunu yaptı, şehir hastanesinin ulaşımını kolaylaştırması için… Şehir hastanesinin önünde kamulaştırılması ve yol olarak hizmet vermesi gereken bir alan var. Burası tamamıyla belediyenin sorumluluğunda. Biz kendileriyle yazışmalarımızı sürdürüyoruz, destek olacaklarına da inanıyoruz. Çünkü burada kamulaştırılmanın iki tane amacı var. Birincisi yol yapılması, ikincisi şehir hastanesinin kanalizasyonunun oradan geçecek olması bekleniyor. Biz belediye ile gerekli yazışmalarımızı yaptık, cevaplarını bekliyoruz.

-Şehir hastanesine tramvay ulaşımı ile alakalı bir gelişme var mı?

Hayır bir gelişme yok. Tramvay hattının oraya uzanması, hizmet açısından çok önemli. Biz hizmeti yaymak istiyoruz. Bu açıdan da Kütahya ve Afyon’a yakın olmasını istedik ve bölge hastanesi olarak hizmet vermesi noktasında çalışmalar yaptık. Şehir hastaneleri tamamiyle devlet hastanesi olarak devam edecek. Devlet hastanesinden alınan hizmetler şehir hastanelerinden alınacak. Otopark sorunu olmayacak. Daha iyi hizmet eden bir hastane olacak şehir hastaneleri.

Yunus Emre kendi varlığını, Şehir hastanesi kendi varlığını devam ettirecek. Yunus Emre Devlet Hastanesi'nden bazı birimler şehir hastanesine geçecek. Eskişehir Devlet Hastanesi, şehir hastanesine taşınacak.

-Hastaneler taşındıktan sonra mevcut binaların durumları ne olacak?

Bizler bunu sağlık bakanlığımız ile istişare halindeyiz. Hastanelerimiz açılsın, yapabileceklerimizi şehrin faydasına uygun bir şekilde bakanlıkla doğru orantılı yapacağız. Hizmette sıkıntı yaratmayacak şekilde uygun planlar çıkarıp halkın hizmetine sunacağız. Orada bizim binalarımızda 50/60 yıllık olanlar var. Deprem dayanıklılığı ölçülüp kullanılması gerekenler kullanılıp, kullanılmayacak binalar yıkılacak. İmar planında sağlık alanı. Sağlık alanının dışında kullanımı olmayacak. Hazine arazisi olduğu için yine sağlık hizmeti verecek.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Doç.Dr Uğur Bilge son olarak; Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin müdürünün istifası üzerine gelen soruya ise:
"Kendisi yorulduğunu ve çalışmak istemediğini söyledi ve ayrıldı. Kendi takdiridir”. dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.