Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

Yaylar Spor İçin Gerildi

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir Modern Okçuluk Kulübü Antrenörü Merve Soyer, son zamanlarda okçuluk sporuna ilginin arttığını belirterek, öğrencileriyle birlikte Okçuluk Federasyonu tarafından Samsun'da düzenlenecek 13-14 Yaş Minikler Türkiye Şampiyonası için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Tarihi çok eskilere dayanan ve ilk zamanlarda av ve savaşlarda kullanılan oklar, şimdilerde spor için geriliyor. Okçuluk sporuna olan ilgi ise özellikle küçük yaşlardaki çocuklarda git gide artmaya başladı. 8 yaşında okçulukla tanışan Merve Soyer, okçuluk sporunu diğer insanlara da sevdirmeyi amaçlıyor. Antrenmanlarda günde 100-150 ok atışı yaptıklarını ifade eden Soyer, "7 yaşından itibaren başlıyoruz. Derslerimizi yaş gruplarına göre ayırıyoruz. Yetişkin, hobi ve profesyonel sporcularımızın grupları ayrı oluyor. Onlara göre çalışmalarımızı yapıyoruz. Samsunda 13-14 minikler yaş grubunun yarışması olacak. Kuvvet antrenmanı olsun gerek ok atışı olsun hızlı bir şekilde ona hazırlanıyoruz. Bu seviyede biraz daha kuvvet antrenmanı yapıyoruz. Günde atmaları gereken 100-150 civarında ok sayıları var. Antrenmanlarımızı sıklaştırmaya başladık" diye konuştu.
"Okçuluk merakı çocuklarda daha fazla ön planda"
Çocuklara okçuluğu aşılamak istediğini ve çocuklarında çok hevesli olduklarını vurgulayan Soyer, "Çocukları ne kadar çok engellemeye çalışsak da ellerinden telefon ve tableti düşürmüyorlar. Bunu engellemek için çocuklara okçuluğu ya da sporu aşılıyoruz. Her spor dalını yapmaları gerekiyor. Grup halinde yapıldığı için sosyalleşmelerini sağlıyor. Odaklanma, disiplin, duruş bozukluğu varsa duruş bozukluğu ve omuriliğe dayalı bir spor olduğu için sırt kaslarını geliştiriyor. Okçuluğa ilgi son zamanlarda artış gösterdi. Bunu dizilere ve filmlere bağlıyorum. Çocukların oynadığı oyunlarda da çok fazla okçulukla ilgili figüranlar görebiliyoruz. Okçuluk merakı çocuklarda daha fazla ön planda ama velilere de çok yansıyor. Çocuğu başlayan veliler burada antrenman yapmak istiyor. Onlarla birlikte aktivite yapmak istiyorlar. Anne, baba ve çocuk gibi gruplarda yapıyoruz. Okçuluğa çok fazla ilgi var. Salonumuzu ilk açtığımız dönemlerde daha sakindi. Bu dönemde okçuluk yaygınlaşıyor ki artış oluyor. Şimdi öğrencilerimiz ile birlikte önümüzdeki günlerde Okçuluk Federasyonu tarafından Samsun'da düzenlenecek 13-14 Yaş Minikler Türkiye Şampiyonası için çalışıyoruz" dedi.

Son olarak Merve öğretmeni gibi iyi ok atmak istediğini ve antrenmanlarını da 2 katına çıkardığını söyleyen Güneş Yılmaz, "Bence gayet güzel. Yarışmalara katılacağım. Şimdiden 3 hedef atmaya başladım. Şuan sömestr olduğu için antrenmanlarımı 1’den 2’ye çıkarttım. Yarışmada ilk 10’a girmek istiyorum. Okulda spor konusunu işliyorduk. Okçuluk lafı geçtiğinde ben hemen atlıyordum. Ben okçuyum, okçuluktayım diye. Öğretmenim gibi çok güzel ok atmak istiyorum" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.