Site Rengi

DOLAR 32,3781
EURO 34,7468
ALTIN 2.407,27
BIST 10.087,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 17°C
Az Bulutlu
Eskişehir
17°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 13°C

Ahırda Saklanan Cinayet Zanlısı Yakalandı

15.08.2019
A+
A-

Eskişehir'de 4 yıl önce işlenen cinayetin peşine düşen polis ekipleri, şüpheli bir şahsı ahırda saklanırken yakaladı.
Olay, 8 Ekim 2014 tarihinde Mahmudiye ilçesine bağlı Işıklar Mahallesi Bankalar Caddesi üzerinde yaşandı. Kız isteme meselesi yüzünden iki aile arasında kavga çıkarken, Paşa Ç. (41) isimli şahıs tabanca ile Turan Yenigün (31) ve kardeşi Tayfur Yenigün'e (22) 7-8 el ateş ederek Tuncer Ç. (36) ile birlikte olay yerinden kaçtı. Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan 2 kişi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Tayfur Yenigün burada hayatını kaybederken, özel kurulan ekip şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Çalışmalar sonucu 22 Ocak 2017 tarihinde Tuncer Ç., Mahmudiye İsmetpaşa Mahallesi'nde yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olayın diğer firari şüphelisi Paşa Ç.'nin yakalanması için gidebileceği adreslerde farklı zamanlarda bir çok defa eş zamanlı operasyon düzenlenirken, çevre iller, ilçeler ve köyler araştırıldı. Son olarak Paşa Ç.'nin İsmetpaşa Mahallesi'nde olabileceğini değerlendiren polis ekipleri, mahalleyi izlemeye aldı. Çifteler Cumhuriyet Başsavcılığının arama kararına istinaden 4 farklı adreste eş zamanlı olarak bir çok ekiple arama yapıldı. Aramalar sonucunda firari şüpheli Paşa Ç., ağabeyine ait evin ahırında yakalandı. Gözaltına alınan şahıs, bugün adliyeye sevk edildi.

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde 2014 yılında iki aile arasında kız meselesi yüzünden çıkan kavgada, Tayfur Yenigün (19) isimli şahsı öldürdüğü iddia edilen firari şahıs Paşa Ç. (42) yakalanarak hakim karşısına çıkarıldı.
Çifteler Cumhuriyet Başsavcılığının arama kararına istinaden 4 farklı adreste eş zamanlı olarak bir çok ekiple yapılan aramalar sonucunda Paşa Ç., ağabeyine ait evin ahırında bugün yakalandı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Paşa Ç., 2. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı. Hakimin 'savunma yapacak mısın?' sorusuna karşılık zanlı 'Ben daha yeni yakalandığım için daha avukatımla görüşemedim. Bu yüzden süre istiyorum. Savunmamı duruşmada yapacağım' ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti şüpheliyi, 'kasten öldürme' suçundan tutuklanmasına karar verirken, davayı sanığın savunmasını hazırlaması için 12 Nisan tarihine erteledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.