Site Rengi

DOLAR 34,4759
EURO 36,1819
ALTIN 2.953,88
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 2°C
Pts 3°C

ESOGÜ’den Bir İlk

ESOGÜ’den Bir İlk
25.10.2020
A+
A-

Eskişehir’de ilk kez Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından ‘Epikardiyal Ablasyon’ ameliyatı gerçekleştirildi.

Ameliyat sırasında göbekten Epikardiyal Ablasyon (yakma tedavisi), ESOGÜ Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Elektrofizyoloji ünitesi öğretim üyelerinin katılımlarıyla başarılı şekilde uygulandı. İskemik olmayan kardiyomiyopati hastalığı olan, kalbinde pil bulunan şok özelliği olan ve ölümcül bir ritim bozukluğu olan Ventriküler Taşikardi nedeniyle çok kez şok alan hastanın ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Ameliyat; ESOGÜ Tıp Fakültesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Taner Ulus, Doç. Dr. Muhammet Dural, Dr. Ahmet Serdar Yılmaz, Dr. Ezgi Çamlı, Anestezi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Dilek Ceyhan, Dr. Öğr. Üy. Ferda Yaman ile Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kudret Aytemir ve Doç. Dr. Hikmet Yorgun’un katılımlarıyla yapıldı. İşlem öncesi kalp uyarımlarıyla Ventriküler Taşikardi atakları olan hastada Ablasyon sonrası Taşikardi ataklarının tekrar etmediği bildirildi.

Açıklamada: “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, Elektrofizyoloji laboratuvarı kompleks ve ölümcül ritim bozuklukları olan bu gibi hastalardaki Ablasyon tedavisinde önemli bir merkez olup, çevrede bu işlemin yapıldığı tek merkez konumundadır” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.