Site Rengi

DOLAR 34,5655
EURO 36,2275
ALTIN 2.995,18
BIST 9.386,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 1°C
Pts 2°C

ESOGÜ Hastanesi’nde Damarlarda Üç Boyutlu Elektrofizyoloji Haritalama Cihazı Kullanılıyor

ESOGÜ Hastanesi’nde Damarlarda Üç Boyutlu Elektrofizyoloji Haritalama Cihazı Kullanılıyor
14.04.2021
A+
A-


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Ulus, ESOGÜ Hastanesi’nde hasta tanı ve tedavisinde kullanılan haritalandırma tekniğine sahip Üç Boyutlu Elektrofizyoloji Haritalama Cihazı hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Taner Ulus’un açıklaması şöyle: “Kalp krizi gibi ciddi rahatsızlıklarda hayat kurtarıcı olan Üç Boyutlu Elektrofizyoloji Haritalama Cihazı, Hastanemiz Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığına bağlı Kateter Laboratuvarında 2014 yılından beri üç boyutlu haritalama sistemi eşliğinde karmaşık ritim bozukluklarının tanı ve tedavisi amacıyla kullanılmaktadır.

Bu tür ritim bozukluklarının; bazen çok hızlı olması ve acil müdahale gerektirmesi, bazen çok nadir gelmesi ve yerinin bulunmasının çok güç olması, bazen de kalp damarları ve akciğerden gelen damarlara yakınlık gibi nedenlerle üç boyutlu sistem olmadan tedavisi çok güç olmaktadır.

Üç boyutlu haritalama sisteminde hastanın göğüs ve sırtına yerleştirilen yapışkan elektrotlar ve işlem masasının altına yerleştirilen manyetik tabla yardımıyla kalp içi odacıkların elektromanyetik haritası oluşturulmaktadır. Oluşturulan harita sayesinde kateterlerin kalp içindeki hareketi üç boyutlu olarak takip edilebilmekte, ritim bozukluğunun odağı ve kalp içindeki kritik yapılar işaretlenebilmektedir. Sonuçta işlem başarısı artmakta, kalpte işleme bağlı oluşabilecek hasarlar önlenebilmekte ve radyasyon maruziyeti azaltılabilmektedir.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.