Site Rengi

DOLAR 32,4348
EURO 34,7625
ALTIN 2.433,35
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Hafif Yağmurlu
Eskişehir
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 16°C

Tepebaşı çocuk istismarına "dur!" dedi

15.08.2019
A+
A-

AK Parti Tepebaşı Gençlik Kolları yönetici ve üyeleri, düzenledikleri eylem ve yaptıkları açıklama ile çocuk istismarını kınadılar. 
İsmet İnönü caddesinde bir araya gelen AK Partili kadınlara, çocuklarının yanı sıra vatandaşlar da destek verdi. Partili kadınlar ve çocuklar, ellerindeki “Çocuk üzülürse dünya üzülür”, “Bir çocuğun çıkaramadığı ses olmak zorundasın” ve “Çocuk istismarı toplumsal bir utançtır” gibi pankartlarla çocuk istismarını kınadılar. 

“Kız çocukları erkek çocuklarına oranla üç kat fazla cinsel istismara maruz kalıyor” 
Tepebaşı Gençlik Kolları Başkanı Şeyma Suluyer, yaptığı basın açıklamasında, toplumun kalkınabilmesinin çocukların sağlıklı gelişmesiyle mümkün olduğunu ifade etti. Suluyer, “İhmal, duygusal, fiziksel ve cinsel istismar çeşitleri çocuğun ruhsal dünyasında tamiri imkansız yaralar açmakta, çocuğun gelişimini üst düzeyde tamamlamasını, potansiyelini gerçekleştirmesini önlemektedir. Ülkemizde kadınların yüzde 20’sinin, erkeklerin yüzde 7’sinin çocukluğunda en az bir kez cinsel istismara maruz kaldığı, kız çocuklarının erkek çocuklarına oranla üç kat fazla cinsel istismara maruz kaldığı saptanmıştır” ifadelerini kullandı. 

“Kimi zaman 4 yaşında bir çocuk, kimi zaman kundaktaki bir bebek” 
Çocuk istismarı konusunun siyasi bir algı olmaktan ziyade toplumsal bir konu olduğunun altını çizen Suluyer, “Son zamanlarda ne yazık ki en çok duyduğumuz kelimelerin başında ‘istismar’ geliyor. Haber izlerken dinlemeye, gazete okurken görmeye dayanamaz hale geldik. Çocuklara, kadınlara ve sokak hayvanlarına yapılan istismar ve niceleri. Neredeyse her gün haberlerde işittiğimiz ve her seferinde aklımıza, vicdanımıza ve en önemlisi insanlığa sığdıramadığımız, hiç bir zaman anlayamayacağımız bir kelime. O kadar çirkin ki son zamanlarda kirli ellerini sıkça çocuklarımıza uzatmakta. Kimi zaman 4 yaşında bir çocuk kimi zaman kundaktaki bir bebek. ‘Daha ne kadar ileri gidilebilir ki’ dediğimiz anda daha da çirkin bir senaryo karşımıza çıkıyor. Her birimizi fazlaca tedirgin eden ve kim olursa olsun insanlara karşı güven duygumuzu zedeleyen bir durum. Siyasi bir algı olmaktan ziyade tüm toplumumuzu ilgilendiren bir sorundur. Bu durumu ele alırken tüm kimliklerimizden sıyrılıp sadece insan olarak düşünebilmeliyiz” dedi. 

“Bu tür istismarlara ‘Dur’ diyoruz” 
AK Gençlik olarak çocuklara, kadınlara ve hayvanlara yapılan her türlü istismarın karşısında olduklarını ifade eden AK Parti Tepebaşı Gençlik Kolları Başkanı Şeyma Suluyer, açıklamasına şu cümlelerle son verdi: 
“Kadim değerleriyle tüm dünyaya örnek olan bir millet olarak bu konuya sessiz kalmamız mümkün değil. Tüm halkımızı etkileyen en son Adana’da 3 ve 4 buçuk yaşındaki minik bedenlere, minik yüreklere yapılan insanlık dışı olay hepimizi dehşete düşürmüş ve bizlere insanlığımızı sorgulatmıştır. Bu olaylar meydana geldikten sonra çalışmalara başlayan Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarını takip ediyor ve çocuklara yapılan istismara göz yummayacaklarını düşünüyoruz. Bizler AK Parti Gençlik Kolları olarak ilk Eskişehir’de sonrasında tüm Türkiye’de bu konu hakkında söz sahibi olacak ve minik bedenlerin sağlıklı ve huzurlu yaşaması için elimizden geleni yapacağız. Böyle konuların bir daha yaşanmaması için devlet, sivil toplum kuruluşları ve toplumumuzun her ferdini dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. AK Gençlik olarak çocuklara, kadınlara ve hayvanlara yapılan her türlü istismarın karşısındayız. Bu tür istismarlar bitene ve o caniler gerekli cezaları alana kadar karşılarında olmaya devam edeceğiz. Bir daha böyle bir şey yaşamamayı diliyor ve bu tür istismarlara ‘Dur’ diyoruz." 
Açıklamanın ardından grup üyeleri sessizce dağıldı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.