Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

Uygulamalı Girişimcilik Programını Tamamlayan Kadınlara Sertifikaları Verildi

15.08.2019
A+
A-

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Eskişehir İl Müdürlüğü ile Toplum ve Aile Destek Merkezi (TADEM) tarafından birlikte düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Sertifika Programı” eğitimlerini tamamlayan 59 kadın girişimciye sertifikaları törenle verildi. 
Öğretmenevinde düzenlenen programa, Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, sertifika almaya hak kazanmış kursiyerler ve davetliler katıldı. Vali Çakacak, programda yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün dünyanın her yerinde anıldığını ve kadınların sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün olacağını bildirdi. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Vali Çakacak, sözlerine şöyle devam etti: 
“Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının dışlanması, sosyal ve ekonomik hayattan uzak tutulması yaşadığımız çağın ruhundan çok çok uzak bir anlayıştır. Kadınların sanattan spora, eğitimden kültüre hayatın her safhasında olması bir ülkenin en büyük kazançlarından birisidir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup; politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da en öncelikli koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve bir çok alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları çok önemlidir. Tüm dünyada, kadın kimliği üzerine söylenen tüm olumsuz ifadeler bir yana bırakılmalı; kadınların farklılığı gerek sosyal, gerek siyasal hayatta bir zenginlik olarak görülmelidir. Bu zenginlik sadece demokrasileri güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda toplumsal ahengi de mükemmele ulaştıracaktır. Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının katkıları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, KOSGEB İl Müdürlüğümüz ve Odunpazarı Kadın Gelişim ve Kültür Derneğinin işbirliği ile gerçekleştirilen Toplum ve Aile Destek Merkezleri Projesiyle toplam 2401 kadınımız bir yıllık eğitim almıştır. 931 kadınımızın kişisel gelişimlerini artırıcı eğitimler ve 1470 kadınımızın ise meslek edinmeye yönelik eğitimler aldı. Bu hanımlarımızdan bir kısmı aldıkları eğitimler sonucu aktif iş hayatına katılmış olup, 59 kadınımız da girişimcilik sertifikası almıştır. Bu toplantı vesilesiyle girişimcilik eğitimi alarak sertifika sahibi olmaya hak kazanan hanımlarımızı ayrıca tebrik ediyorum.”

“Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle bu töreni bugün gerçekleştirerek kadınlarımızın emeklerini onurlandırmak, onların gücüne güç katmak için bir aradayız” diyen Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay da, “Kalkınma ekonomisinde ‘kapsayıcı büyüme’ dediğimiz modeller çerçevesinde ‘kapsayıcı yenilikçi politikalar’ önemli bir yer tutar. Bu politikaların hedef kitlesi, kadınlar, işsiz gençler ve engellilerdir” dedi. 
Milletvekili Günay, “Kadın temelli başlayan projemizde biz bugüne kadar 2400’ün üzerinde kadına ulaştık. Kadınlara ulaşırken sadece onlara ulaşmakla kalmadık. Aynı zamanda 2400 ailenin evine ulaştık. Biliyoruz ki, Kadın bir ailenin yapı taşıdır. Kadın annedir, kadın eştir, kadın dışarıda çalışıp evine katkı sağlayandır, yeri geldiğinde öğretmendir, yeri geldiğinde doktordur, terzidir” şeklinde konuştu. 
Konuşmaların ardından Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile Milletvekili Günay, kursiyerlerin sertifikalarını verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kursiyerler de Vali Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak’a ve Milletvekili Günay’a çiçek verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.