Albayrak Makine’den Türkiye’yi Gururlandıran Başarı
Eskişehir Organize Sanayi bölgesinde hizmet veren Albayrak Makine, tasarımı ve imalatı kendine ait olan Yerli Peron Ayırıcı Kapı Sistemleri (Platform Screen Doors) için yaklaşık 2 yıl süren çalışmalar sonucunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, SIL-3 (Safety Integrated Level-3) Emniyet Bütünlük Seviyesi sertifikasını TÜV-NORD’dan aldı.
TÜV Nord- Albayrak Makine Sertifika Alımı
Kentiçi Raylı Sistem duraklarında kullanımı hızla yaygınlaşan Peron Ayırıcı Kapı Sistemlerini yerlileştiren ve bu sektörde uluslararası pazarda önemli ve kalıcı bir firma olmayı hedefleyen Albayrak Makine, SIL-3 sertifikası dışında, Yerlilik Belgesini de alarak hem yurtiçi hem de yurtdışı projelerde kendisine yer bulmaya başlayarak önemli bir başarıya imza attı. Albayrak Makine, 2006 yılında Eskişehir Hafif Raylı Sistem İşletmesi tramvay duraklarında, yarım boy kapı sistemleri ile başlayan tasarım ve imalat tecrübesini ALDOOR markası ile tam boy olarak ve SIL-3 emniyet bütünlük seviyesinde devam ettirmektedir.
Eskişehir Belediye Tramvay Durağı
Eskişehir Espark Tramvay Durağı
Peron Ayırıcı Kapı Sistemi Yaşlandırma Testi Çalışmaları
Eskişehir tramvay duraklarında 590 adet Yarım Boy Peron Ayırıcı Kapı Sistemi bulunan ALDOOR markasının SIL-3 emniyet seviyesine sahip tam boy kapıları ise İstanbul’un en büyük karma projelerinden olan Vadistanbul’un füniküler sisteminde hizmet vermektedir. Eskişehir’den çıkan bir marka olan ALDOOR ayrıca İstanbul’da yapımı devam eden Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Peron Ayırıcı Kapı Sistemi projesinde İSBAK A.Ş. ile birlikte çözüm ortağı olarak görev almaktadır.
Vadistanbul Peron Ayırıcı Kapı Sistemleri
Peron Ayırıcı Kapı Sistemleri dışında yerli tren kapısı için de AR-GE faaliyetlerine başladıklarını belirten şirket Genel Müdürü Gürhan ALBAYRAK; devletin stratejik ürünlerin yerlileştirilmesi özelinde milli politikalarından cesaret alarak yola çıktıklarını, Peron Ayırıcı Kapı Sistemleri projesinden sonra başta yerli hızlı tren olmak üzere raylı ulaşım araçlarının kapılarının yerlileştirilmesi çalışmalarını uluslararası norm ve standartlara uygun olarak sürdürdüklerini belirtti.