Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 1°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
1°C
Çok Bulutlu
Paz 2°C
Pts 3°C
Sal 4°C
Çar 7°C

‘Polen Atlasları, Alerji ve Koruma’ Kırmızı Salon’da konuşuldu

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nün düzenlediği 'Polen Atlasları, Alerji ve Koruma' konferansı, Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi. 
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmühan Potoğlu Erkara ve Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Yücel’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nden birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. 

'Polenlerin tozlaşmasını sağlayan en önemli faktör rüzgar ve böcekler' 
Polen atlasları ve alerji ile ilişkisi, alerjiden korunma yolları hakkında konuşan Prof. Dr. İsmühan Potoğlu Erkara, “Polenler, alerji gelişimine yatkın bünyeli kişilerde alerjik hastalıklara sebep oluyor” ifadelerini kullandı. Alerjik rahatsızlıkların toplumun yüzde 20 ila 30’unu etkilediğini söyleyen Prof. Dr. Erkara, ilerleyen alerji hastalıklarının iş gücü ve maddi kayıplara sebebiyet verdiğini söyledi. Polenlerin hava akımıyla kilometrelerce uzaktan gelip alerjisi bulunan kişilere ulaşabildiğini vurgulayan Prof. Dr. İsmühan Potoğlu Erkara, “Polenler en küçük yere dahi ulaşabilmesi özelliğinden dolayı alerjisi olan kişilerin etrafında bitki bulunmasa bile onlara rahatsızlık verebilir” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Erkara, günlük hayatta iç içe yaşadığımız polenlerden korunma yollarının güneş gözlüğü kullanmak, her gün saçları, burnu ve gözleri yıkamak, polenlerin yoğun olduğu dönemlerde çok fazla dışarıda bulunulmamasının gerektiğini belirtti. 

'Arboretum öğrenciler için gözlem, deney ve uygulama alanı' 
Anadolu Üniversitesi 'Arboretum'u hakkında dinleyicilere bilgiler aktaran Prof. Dr. Ersin Yücel, “Çeşitli ağaç, ağaççık ve çalımsı bitkilere ait canlı örneklerin sergilendiği botanik bahçelerine Arboretum adı veriliyor” açıklamalarında bulundu. Anadolu Üniversitesi’nin ilk yıllarından başlayan bitkilendirme çalışmalarının bugün de aynı hızla devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Yücel, “Kampüsümüzde yerli ve yabancı çok sayıda bitki, peyzaj amaçlı dikilerek ülkemizin en güzel örnek kampüslerinden biri olmuştur” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Ersin Yücel, Arboretum bahçesinde bulunan bitkilere yerleştirilen etkilerler bitkinin bilimsel adı, Türkçe adı, orijini ve karekot içinde diğer botanik özelliklerinin yer aldığını belirtti. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.