Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 1°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
1°C
Çok Bulutlu
Paz 2°C
Pts 3°C
Sal 4°C
Çar 7°C

Anne babaların başucu kitabı çıktı

15.08.2019
A+
A-

Yusuf Yıldırım, 21. Yüzyıl anne babalarının başucu kitabı olacak dediği Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek isimli son kitabını tanıttı.

Eskişehir Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yusuf Yıldırım, teknoloji bağımlılığı, siber zorbalık gibi dijital kültürün tehlikelerine karşı teknoloji kullanım kültürü oluşturma, dijital kültür içinde yetişen çocukların sorunları ve ailelerin sorumlulukları konularında yazılmış Türkiye’nin ilk araştırma ve derleme kitabı olan “21. Yüzyıl Anne Babalarının Başucu Kitabı: Dijital Kültürde Çocuk Yetiştirmek” isimli kitabını İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’e takdim etti.

Kitabı hakkında bilgiler veren Yusuf Yıldırım, “Dijital kültürde çocuklar ile yaşanılan gündelik sorunlara çözüm ararken, anne babalar; Dijital yaşam, dijital kültür, dijital gelecek nedir? Çocuğumun dijital yaşamda asıl ihtiyacı nedir ve ona nasıl dijital rehber olabilirim? Çocuğum ve ben dijital geleceğe hazır mıyız? Çocuğumun siber zorbalığa maruz kaldığını nasıl anlarım? Çocuğumun internet, sosyal medya ve dijital oyun bağımlısı olup olmadığını nasıl anlarım? Siber zorbalığa maruz kalmış, internet, sosyal medya ve dijital oyun bağımlısı çocuğuma nasıl destek olmalıyım? Aile içinde dijital kültür nasıl kazandırılabilir? Çocuğuma dijital kültür kazandırma konusunda, bana düşen görev ve sorumluluklar nelerdir? Dijital kültürün tehlikelerine yönelik benimle benzer sorunları yaşamış ve bu sorunlara çözümler üretmiş anne babaların deneyimleri nelerdir? gibi soruları kendilerine soruyorlarsa ve cevaplar arıyorlarsa, 21. yüzyılın anne babası olmanın getirdiği zorluklarla baş başalar demektir. Bu kitap anne ve babalara, teknoloji bağımlılığı ve siber zorbalık gibi dijital kültürün tehlikelerine karşı teknoloji kullanım kültürü oluşturma, dijital kültür içinde yetişen çocukların sorunları ve ailelerin sorumlulukları konularında bilimsel bilgiler sunmak, yaşanmış somut örneklerle dijital kültürün tehlikelerine yönelik benzer sorunları yaşamış ve bu sorunlara çözümler üretmiş anne babaların deneyimlerini paylaşmak, çocuk psikologları ve psikolojik danışmanların tavsiyeleri ile çocuklarına dijital yaşamda rehber olabilmeleri için yardımcı olmak amacıyla yazıldı” dedi.

Yıldırım, “Yazdığı kitapta anne babaların dijital kültürde çocuk yetiştirme konusunda; 6 çocuk psikoloğu ve 20 psikolojik danışman ile yapılan görüşmelerden elde edilen tavsiyeleri, yazı ve röportajlarda 25 konuk yazarın paylaştığı yaşanmış somut örnekleriyle anne baba deneyimlerini, bilimsel makale ve tezlerden elde edilen önerileri bulacaklarını” ifade etti.

Yusuf Yıldırım’ın kaleme aldığı kitabı en kısa sürede inceleyeceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Yıldırım’ı tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.