Öğrenciler Kefir Üretti
Eskişehir'in Beylikova ilçesinde, öğrenciler tarafından üretilen kefir, vatandaşlara dağıtıldı.
Kökeninin Kafkas dağlarına dayandığı düşünülen kefir son yıllarda sağlık üzerindeki etkilerinin anlaşılmasıyla adı daha sık duyulan gıdalardan biri haline geldi. İçerdiği B1, B12, biotin, triptofan, kalsiyum, magnezyum, fosfor ile kefirin bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kilo vermeye yardımı, sindirimi kolaylaştırması gibi pek çok yararlı etkisinin olduğu biliniyor. Bu kapsamda çalışmalar yürüten Beylikova Çok Programlı Lisesi Gıda Teknolojisi Bölümü öğrencileri Beylikova Belediyesi önünde kurulan stantta beslenme dostu kefir üretti. Etkinliğe katılan Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, İlçe Kaymakamı Ahmet Kavanoz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Taşdemir, öğretmenler ve öğrenciler, üretilen kefir ve ayranı vatandaşlara dağıttı. Çok Programlı Anadolu Lise Müdürü Emine Ordu, "Sağlıklı beslenmenin önemini vurgulamak ve kefir hakkında farkındalık oluşturmak için, yoğurttan daha güçlü bir probiyotik olan kefir, okulumuz Gıda Teknolojisi Alanı öğrenci ve öğretmenleri tarafından üretilerek öğrenci ve halkımızın tatması sağlandı" dedi.