Site Rengi

DOLAR 34,5227
EURO 36,1720
ALTIN 2.962,76
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 2°C
Pts 3°C

Üniversiteyi bitirdi baba mesleğine döndü

Üniversiteyi bitirdi baba mesleğine döndü
10.10.2023
A+
A-

Eskişehir’de yaşayan Oğuzhan Akbal, Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun olduktan sonra hayallerini gerçekleştirebilmek için baba mesleği olan fırıncılığa döndü.
Çocukluğundan beri vatandaşlara yardım edebilme hayalleri kuran Oğuzhan Akbal, severek başladığı Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’ndeki öğrenimini tamamladıktan sonra baba işi olan fırıncılığa başladı. Hayallerini gerçekleştirebilmeye kendi dükkânlarından başlamak için baba fırınına döndüğünü dile getiren Akbal, maksadının büyüyerek, istihdam oluşturmak olduğunu söyledi. Üniversite yıllarında farklı girişimlerde bulunduğunu, farklı iş kollarında çalıştığını, iş hayatının her bölümünü anlamaya çalıştığını ve üniversitedeki bilgileri harmanlayarak, gelişime baba fırınından başladığını söyleyen genç fırıncı, “Ben daha fazla istihdam oluşturabilmek, halkımıza faydalı ve sorumlu bir vatandaş olabilmek okulda öğrendiğim şeylerle katma değer oluşturma istiyorum” dedi.

“En çok dikkat ettiğim şey, buradaki personelimizin birbiriyle uyumunu ve huzurunu sağlamak”
Vatandaşlara yardım edebilme hayallerini baba mesleğini yaparak gerçekleştirmek istediğini dile getiren Oğuzhan Akbal, mesleğinde öne çıkmak, sahip oldukları iş yerini büyütebilmek ve istihdam oluşturmak istediğini söyledi. Üniversitede, bir firmayı büyütebilmek için ilk prensibin çalışma ortamını güzel bir hale getirmek olduğunu da anladığını belirten Akbal, “2022 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun oldum. Ben okurken de çok fazla işte çalıştım. ‘Tok tut’ adında 3 ay önce kendi kurduğumuz bir derneğimiz var. Yaklaşık 200 binden fazla yemeği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Oldukça faal bir dernek, hala deprem bölgesine içilebilir su temini sağlıyoruz. Okurken daha farklı girişimlerde de bulundum, çeşitli yerlerde çalıştım. Gün sonunda mezun olacağım vakit, hocalarımla konuştuğumda, benim için en doğrusunun kendi işimi yapmam olduğunu söylediler. Beni en çok motive eden şeyse, hocalarımın bana istihdam oluşturmanın ne kadar önemli bir şey olduğunu söylemesi ve hatırlatması oldu. Ben de daha fazla istihdam oluşturabilmek, halkımıza daha faydalı olabilmek ve sorumlu bir vatandaş olabilmek adına; kendi işimizi bir nebze olsun büyütebilmek, okulda öğrendiğim şeylerle katma değer oluşturmak istiyorum. Bu şekilde yaklaşık bir senedir baba mesleğini devam ettiriyoruz.

Personel sayımızda bir artış oldu. Normal ticaret hacminde bir artış oldu. İşte hem müşterilerimize hem kendi personelimize hem çalıştığımız diğer firmaları daha da memnun ederek, daha fazla istihdam oluşturmak ve ekonomiye katkı sağlamak istiyoruz. Tabii ki burada hem işveren olarak baba mesleğini devam ettiren kişi olarak en çok dikkat ettiğim şey, buradaki personelimizin birbiriyle uyumunu ve huzurunu sağlamak. Sonra hepimiz burada ailemizi gördüğümüzden çok birbirimizi görüyoruz. Güzel bir çalışma ortamı oluşturmak benim birinci vazifem, diğer vazifelerim ise tedarik zincirini, devamlılığını sağlamak, yeni müşteriler kazandırmak, kapasitemizi arttırmak, daha fazla personel çalıştırmak gibi şeylerdir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.