Site Rengi

DOLAR 34,5193
EURO 36,0063
ALTIN 3.005,46
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 1°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
1°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pts 3°C
Sal 3°C
Çar 6°C
Per 7°C

Karikatüristler karikatüristleri anlattı

Karikatüristler karikatüristleri anlattı
25.12.2023
A+
A-

Tepebaşı Belediyesi tarafından Kent Belleğini Canlandırma Toplantıları devam ederken, bu ayki toplantıda karikatüristler karikatüristleri anlattı.

Tepebaşı Belediyesi, kent belleğine katkı sağlayacak programlara devam ediyor. Bu çerçevede düzenlenen Kent Belleğini Canlandırma Toplantıları Atila Özer Karikatürlü Ev’de gerçekleşti. Toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve çok sayıda Eskişehirli katıldı. Kolaylaştırıcılığını Rahmi Emeç’in yaptığı toplantıda karikatüristler Atilla Yakşi, Atila Özer ve Sevil Özgür’ü, Gazeteci Yaşar Arda, Beytullah Heper ve Pertev Ertün’ü, Sertaç Ürer ise Ahmet Sofuoğlu ile İsmail Turan’ı anlatarak hatıralarını paylaştı.

“Kentlerin hem belleği vardır hem kimliği vardır”

Toplantıda konuşan Başkan Ataç, “Kentler yaşayan, nefes veren, canlı varlıklardır. Sadece binalardan ibaret değildir. İnsanların bıraktığı izler geçmişten günümüze yansır. Ben belleğe çok değer veren bir insanım. Burada Kamil Masaracı hocayı anmadan geçemeyiz. Atila Özer Karikatürlü Ev onun teklifiyle yapılmıştı. Gerçekten çok önemli şeyler yapıldı. Çocukların karikatür ile tanışması çok önemliydi. Bu mekanın dili olsa da anlatsa kitaplar yazılır. Bellek gerçekten çok önemli bir şey. Pişmiş toprak da bir bellektir. Kentlerin hem belleği vardır hem kimliği vardır. Pişmiş toprak Tepebaşı için hem bellektir hem de kimliktir. 2001 yılında başlattığımız bu proje bugün dünyadaki nadir projelerden biri haline geldi. Şu tuğlanın çamurundan sanatın nasıl çıkacağını Tepebaşı Belediyesi olarak dünyaya gösterdik. Eylül ayında 16’ıncı kez gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel inanılmaz bir anıt ortaya çıktı. Bu anıtta 60 kişinin emeği var. Sağlıkçılar için yaptığımız anıt da çok değerli. Orada bir emek varsa alın teri varsa tasarım varsa sanat odur. Bugün burada olduğumdan dolayı mutluyum. Böyle bir etkinliğinde yapılmasından dolayı çok memnunum. Bu projenin yürümesi çok değerli” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.