Site Rengi

DOLAR 34,5387
EURO 35,9368
ALTIN 3.001,32
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

Gedizli güveç ustalarından Astronot Alper Gezeravcı’ya güveç daveti

Gedizli güveç ustalarından Astronot Alper Gezeravcı’ya güveç daveti
31.01.2024
A+
A-

Kütahya’nın güveci ile meşhur Gediz ilçesinden, ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı’ya güveç daveti gönderildi.

Ülkemizin ilk Astronotu olarak uzaya giden Alper Gezeravcı, geçtiğimiz günlerde yaptığı canlı yayında uzayda en çok güveci (göveç) özlediğini belirtmişti. Bu sözü üzerine dillere destan güveci ile Gedizli Göveççi İsmail Kocabaş ve ekibi, “Alper Gezeravcı’yı uzay dönüşünde Gediz’de güveç yemeye davet ediyoruz” dedi.

Gediz güvecinin lezzeti ile damak çatlattığını söyleyen Ahmet Can Kocabaş, “İlk Türk Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın yaptığı açıklamayı dinledik. Kendisini uzaydan dünyaya indiğinde burada restoranımızda ağırlamaktan onur duyarız” dedi.

İşletme çalışanı Güler Pişğin ise, “İlk Astronotumuz uzayda en çok güveç özlediğini belirtmiş. Biz de ona buradan açık çağrı yapıyoruz. Sevgili Alper Gezeravcı uzaydan döner dönmez işletmemizde en güzel güvecimizi yemeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gediz’de 45 yıldır restaurant ve lokanta işletmeciliği yapan işletme sahibi İsmail Kocabaş, Gediz Göveci’nin tarihinin çok eski olduğunu söyledi.

Kocabaş, “Gediz Göveci’nin yağlı olarak erkeç etinden yapıyoruz. Gövecin özelliği etin kaliteli olması ve hayvanın yaylada özellikle Murat Dağı bölgesinde yetişmiş olması gerekiyor. Buralarda yetişen hayvanların etleri çok güzel olur. Uzun süren fırında beklettiğimiz göveç daha lezzetli olur. Sabah fırını yüksek ateşte kızdırıp, ateşi geçtikten sonra eti çömlekle sadece tuzla birlikte fırına süreriz. 1 saat o şekilde durdurur sonra çıkarırız. Sonrasında sos yaparız. Soğan ve biraz salça ile etin yağları üzerine gelecek şekilde tekrar fırına koyarız. Fırında en az 2,5-3 saat güzel pişmesi için durdururuz. Sonrasında servise hazır olur. Gediz gövecinin yanında kuru soğan çok güzel gider” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.