Rektör Erdal, EADTU Genel Kurul toplantısına katıldı
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, The Open University (İngiltere), FernUniversitt in Hagen (Almanya), başta olmak üzere 27 üyeye sahip, açık ve uzaktan öğrenme alanının en etkili uluslararası örgütlerinden biri olan Avrupa Uzaktan Öğretim Üniversiteleri Birliği’nin (EADTU) yıllık genel kurul, yönetim kurulu ve rektörler toplantısına katıldı.
Brüksel’de bir araya gelen EADTU üyeleri, geçtiğimiz yıl Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen ve yoğun katılımla gerçekleşen The Innovating Higher Education Conference (I-HE2023)’ın çıktıları başta olmak üzere yönetim süreçleri, EADTU’nun mevcut ve gelecekteki projeleri, EADTU’nun iç ve dış iletişimi gibi başlıklar altında ortak çalışmalar gerçekleştirdi. Toplantının sonunda I-HE2024 Konferansı ve EADTU-EU Zirvesi hakkında fikir alışverişi gerçekleştirildi.
Rektör Erdal: “Eğitim alanında değerler üretmeye ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz”
2022 yılında EADTU Danışma Kurulu üyeliğine seçilen ve halen görevini sürdüren Rektör Erdal, toplantıların ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, EADTU genel kurul toplantısının yanı sıra yönetim kurulu ve rektörler toplantısını gerçekleştirdik. EADTU, açık ve uzatan öğrenme alanının Avrupa merkezli en güçlü birliği konumunda. Başta The Open University (İngiltere), FernUniversitt in Hagen (Almanya), UniDistance Suisse (İsviçre), Open Universiteit (Hollanda), Universidad Nacional de Educacion a Distancia (İspanya), Universita Telemetica Internazionale (İtalya), Fédération Interuniversitaire de L’enseignement Distance (Fransa), Universite TELUQ (Kanada) olmak üzere bir çok üniversitenin rektörleriyle bir araya geldik; hem EADTU kapsamında hem de söz konusu üniversitelerle ikili iş birliklerimiz kapsamında verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Öte yandan geçtiğimiz yıl Üniversitemizin ev sahipliğinde, İstanbul’da Avrupa Uzaktan Öğretim Birliği’nin yıllık konferansını gerçekleştirdik. Bugün genel kurulda I-HE2023’ün çok başarılı ve verimli gerçekleştiğini bir kez daha işitmek, çok olumlu geri dönüşler almak mutluluk verici. Güzel bir toplantıyı geride bıraktık. Anadolu Üniversitesi, ‘Yaşam boyu öğrenme odaklı bir dünya üniversitesi olmak’ vizyonu ile 1982 yılında açık ve uzaktan eğitim hizmetini Türkiye’de başlatan üniversite oldu. Zaman içinde bu hizmetini başta Batı Avrupa olmak üzere Türkiye dışında yaşamakta olan Türk toplulukları için de genişleterek bugün 4 kıtada 46 ülkede bir ‘global kampüs’ haline geldi. Bir mega üniversite olarak bu tip organizasyonların karar alma süreçlerinde bulunmak, kurumsal olarak ilişkileri güçlendirmek ve geliştirmek son derece önemli. Uluslararasılaşma vizyonumuzun bir parçası olarak dünyanın her yerinde önemli ortaklar bulmaya, değerler üretmeye ve elbette ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz.”