Site Rengi

DOLAR 34,5364
EURO 36,0125
ALTIN 3.008,10
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

7 Kuşak Bir Arada

15.08.2019
A+
A-

Seyitgazi’nin Karaören mahallesinde "Küllüoğlu" olarak bilinen sülâle, güzel bir organizasyonla bir araya gelerek unutulmaya yüz tutmuş akrabalık ilişkilerini geliştirdiler. 

En büyük aile bireyinin 96 yaşında, en küçüğünün ise henüz birkaç haftalık olduğu yaklaşık 300 kişi  Büyükyayla Mesire Alanı’nda Kurban Bayramı’nın son gününde, birlikte piknik yapma fırsatı buldu. Eskişehir İl Sağlık Müdür yardımcısı Dr. Seyit Ahmet  Güllü ve bu soyadı taşıyan diğer bireylerin girişimi ile  gerçekleşen organizasyonda yeni yetişen neslin de birbirini tanıma fırsatı oldu.

Küllüoglu sülalesinin en büyük bireyi emekli imam hatip Ali Osman Güllü; ‘7 kardeş olduklarını, en küçük ve hayatta kalan tek sülale bireyinin kendisi olduğunu’ belirterek: “Burada Türkiye’nin birçok şehrinde ikamet  eden sülale mensuplarımız da var. Ben bile birçoğunu  tanımakta güçlük çekiyorken yeni gelen ve gelecek  nesillerin tanımalarının bir hayli güç olacağını  düşünüyorum. İşte bu sebepten dolayı hem örf ve an’anemiz gereği hem de inancımız gereği akrabalık ve hısımlık ilişkilerimizi geliştirelim. Az da olsa insanlara  örnek olalım istedik.” dedi. Güllü: “Burada torunlar var, enişteler, gelinler var. Birkaç kuşak sonra sadece soyadının aynı olması harici insanların birbirini tanımadığını görüyoruz. Bu yemek ve merasim, kaynaşma ve tanışma ortamını sağlayacaktır.” şeklinde konuştu. Ailenin diğer fertleri tarafından, gelecek neslin de birbirlerini tanıma ve kaynaşma ortamının oluşmasının önemini anlatan konuşmalar yaptığı “Küllüoğlu Sülalesi Buluşması” Kur’an-ı Kerim ve mevlid okunmasının ardından verilen yemek ve bir dizi etkinlerlerin ardından gelecek bayramlarda da buluşmak dilekleriyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.