Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 4°C
Sal 5°C

ESOGÜ Ziraat Fakültesi’nde Erasmus BIP açılış toplantısı gerçekleştirildi

ESOGÜ Ziraat Fakültesi’nde Erasmus BIP açılış toplantısı gerçekleştirildi
09.07.2024
A+
A-

Erasmus BIP çerçevesindeki ’Akdeniz Havzasında Sürdürülebilir Tarım için Yerel Genetik Kaynakların Kullanımı programının ikinci bölümü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ziraat Fakültesi ev sahipliğinde düzenleniyor.

ESOGÜ, Perugia (İtalya) ve Cordoba (İspanya) Üniversiteleri iş birliği ile 8-18 Temmuz 2024 tarihleri arsında gerçekleştirilecek olan programın açılış toplantısı Ziraat Fakültesi Ali Numan Kıraç Yerleşkesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Akdeniz Havzasında Sürdürülebilir Tarım için Yerel Genetik Kaynakların Kullanımı (Use of local genetic resources for sustainable farming in the Mediterranean basin) başlıklı programın ilk bölümü üç ülkeden yaklaşık 30 öğrencinin katılımı ile 3-28 Haziran 2024 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilmişti. Programın ikinci bölümüne İtalya ve İspanya’dan lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenciler ve öğretim üyelerinden oluşan 30 katılımcının yanı sıra ESOGÜ Ziraat Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri katılıyor.

“Geleceğe yönelik planlamaların çok geç olmadan yapılmalı”

Konuyla ilgili bilgiler veren ESOGÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Koyuncu, özellikle küresel ısınmanın etkileri ile tarımın iki ana kolu olan bitkisel ve hayvansal üretimin her geçen gün daha da zorlaştığını, yeni sorunlarla karşılaşıldığını ve geleceğe yönelik planlamaların çok geç olmadan yapılması gerektiğini vurguladı. Küresel ısınmanın etkileri altında sürdürülebilir tarımsal üretimin aksamaması için yerel gen kaynaklarının her geçen gün daha da değerli hale geldiğini belirten Prof. Dr. Koyuncu, bitki ve hayvanlarda sıcaklık stresinin azaltılması, suyun daha verimli kullanılması ve bunun gibi konulara yönelik bilimsel çalışmaların artırılması gerektiğini ifade etti. İtalya ve İspanya ile ortak gerçekleştirdikleri programın, bitkisel ve hayvansal üretimin güncel konuları hakkındaki farkındalığın artırılmasının yanı sıra öğrenci ve öğretim üyeleri arasında bilgi alışverişine katkı sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Koyuncu, Türkiye’nin dünya tarımındaki öncü rolünün bir gereği olarak bu tür organizasyonlara devam edileceğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.