Site Rengi

DOLAR 34,0213
EURO 38,0053
ALTIN 2.831,63
BIST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 23°C
Az Bulutlu
Eskişehir
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Kavurucu sıcakta Akdağ’daki kardan yapılan şerbetle serinliyorlar

Kavurucu sıcakta Akdağ’daki kardan yapılan şerbetle serinliyorlar
16.08.2024
A+
A-

Afyonkarahisar’da kavurucu yaz sıcağından bunalanlar, Akdağ’daki kar kuyusundan getirilen kardan yapılma şerbetle serinliyor.

Sandıklı’ya bağlı Menteş Köyü’nde kahvehane işleten Süleyman Levent, yaz sıcağından bunalan müşterileri için özel kar şerbeti yapıyor. Bölgeye yaklaşık 16 kilometre uzaklıktaki 2 bin 300 rakımlı Akdağ’dan eşek ve at sırtında getirdiği kar kütleleriyle kahvehanede kar şerbeti yapıp satan Süleyman Levent, çevre köy ve ilçelerden gelen müşterilerinden yoğun talep alıyor.

Bu lezzetin Ramazan ve Kurban bayramlarında da ilgi gördüğünü söyleyen Süleyman Levent, “Ramazan ve Kurban bayramlarında başlar kar şerbeti satışı. 4 ay kadar falan sürer. Bu karları 16 kilometre uzaklıkta bulunan Akdağ’daki kar kuyusundan eşek ve katırlar ile getiriyoruz. Dinar’dan, Afyon’dan, Sandıklı’dan, Isparta’dan ve çevre köylerden herkes bunu içmeye geliyor. En çok da Ağustos ayında sıcaklıktan serinlemek için gelirler bu şerbeti içmek için ” dedi.

Konya’da yaşayan Ahmet Akbulut, “Yan köyden Alamescit köyündenim. Her yıl izne geldiğimizde kar şerbeti yemeye geliyoruz. Ağustos’un ortasında Türkiye’de her yer de herkese nasip olmaz. Herkesi bekliyoruz buraya.’ dedi

7 Yaşında ki Hatice Akbulut ise, “İlk defa yiyorum. Daha önce hiç yememiştim. Tadı muhteşem. Vişneyi de daha çok seviyorum. Bu vişneli. Çok hoşuma gitti” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.