Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Afyonkarahisar’da 25 metrekarelik tavada dev sucuklu yumurta yapılacak

Afyonkarahisar’da 25 metrekarelik tavada dev sucuklu yumurta yapılacak
19.09.2025
A+
A-

Afyonkarahisar’da düzenlenen 7. Uluslararası GastroAfyon Festivali’nde 30 şef tarafından 25 metrekarelik tavada 1 ton sucuk ve 15 bin yumurta kullanılarak pişirilecek olan dev sucuklu yumurta ile Guinness Dünya Rekoru denemesi yapılacak.

Bugün saat 15.00’te festival alanında gerçekleştirilecek rekor denemesi için özel olarak üretilen dev tava, bir haftalık titiz çalışmaların ardından yerine yerleştirildi. Bu dev organizasyonda, 1 ton Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli sucuğu ve 15 bin gezen tavuk yumurtasının kullanılacağı belirtildi. Pişirme süreci boyunca 30 usta şefin tava başına geçeceği, rekorun resmi kayıtlara geçmesi için tüm ölçüm ve denetimlerin 1 mimar ve 1 gıda mühendisi tarafından yapılacağı ifade edildi. Afyonkarahisar’ın dünyaca ünlü sucuğuyla hazırlanacak olan bu dev sucuklu yumurta ile Guinnes Dünya Rekorlar Kitabı’na girilmesi amaçlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.