Site Rengi

DOLAR 34,4916
EURO 36,2345
ALTIN 2.961,18
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 1°C
Paz 2°C
Pts 3°C

Anadolu Üniversitesi, Kırım Türkleri‘ni Unutmadı

Anadolu Üniversitesi, Kırım Türkleri‘ni Unutmadı
21.05.2021
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, 18 Mayıs 1944 tarihinde 1500 yıllık tarihî vatanlarından topyekûn Ural Dağları, Sibirya ve Orta Asya’ya sürgün edilmelerinin 77. yılında Kırım Türklerini unutmadı. Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜDAM), Kırım Türkleri ve Sürgün” adlı bir Panel düzenleyerek, Kırım Türklerinin sürgününe dikkat çekecek. Yöneticiliğini TÜDAM müdürü Prof.Dr. Kemal Polat’ın yapacağı panel 21.05.2021 Cuma Günü saat: 20:30da Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Panel’de Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer KaratayKırım Sürgününün Sebep ve Sonuçları, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erşahin Ahmet Ayhün Tarihte Kırım ve Kırım Türkleri, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Filiz Tutku Aydın ise Rusya’nın Kırım’ı İşgali ve Sonrası Kırım Tatarları adlı bildirilerini sunacaklar.

Zafer Karatay, 1991’de Kırım’da toplanan tarihi Kırım Tatar Milli Kurultayı’nın Kırım Türklerine Temsile yetkili en üst organ olarak seçtikleri Kırım Tatar Milli Meclisi’nin 1991den beri Türkiye Temsilciliğini yapmaktadır. TRT”deKırım ve Türk Dünyası hakkında bir çok belgesel hazırlayan Karatay, 1992 yılından beri Emel Kırım Vakfının başkanlığını yapıyor. Kırım Türklerinin sesi Emel Dergisinin yayın sorumluluğunu yapmakta olan Karatay’ın Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi (2019) ve Kırım Ey Güzel Kırım (Nevzat Yalçıntaş ve Mehmet Cemal Çiftci Güzeli ile birlikte) adlı kitapları bulunuyor.

Dr. Erşahin Ahmet Ayhün, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Emel Kırım Vakfı Denetleme kurulu başkanıdır. Aynı zamanda doktora konusu olan Kırım Hanlığı ve Çöküş Sebepleri (2014) adlı kitabı bulunuyor.

Dr. Filiz Tutku Aydın, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi. Yüksek Lisansını Bilkent Üniversitesinde doktora çalışmasını Toronto Üniversitesi’nde Kırım Tatarları üzerine yapan Aydın’ın, doktora çalışması “Émigré, Exile, Diaspora, and Transnational Movements of the Crimean Tatars* (Kırım Tatarları’nın Emigre, Sürgün, Diaspora ve Ulus-Ötesi Milliyetçilikleri: Sönmeyen Ateş.) Palgra ve Macmillan ilerleyen zamanlarda yayınlanacak.

Zoom üzerinden yapılacak çevrimiçi panel eş zamanlı olarak Anadolu Üniversitesi YouTube adresinden de canlı yayınlanacak.

Meeting ID: 948 2871 7306
Password: 894584

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.