Anadolu Üniversitesi Modern Yemekhanesinde Hijyen ve Kaliteyi Önceliyor
Uluslararası temizlik ve hijyen standartlarına uyulması en önemli konuların başında geliyor
Bu kapsamda bünyesindeki öğrenci ve personel yemekhaneleri ile Anadolu Üniversitesi tüm öğrenci ve personeline yıl boyunca kaliteli ve hijyenik bir şekilde hizmet veriyor. Tüm çalışanların yüksek titizlik ve özenle çalıştığı yemekhanelerde üretim ve servis aşamalarının tümünde uluslararası temizlik ve hijyen standartlarına uygun hizmet sunuluyor.
Modern tesislerde lezzetli ve kaliteli yemekler sunuluyor
Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği olmak üzere pek çok kurumda olmayan üç öğün yemek servisi ile de öğrencilerin ucuz bir şekilde sağlıklı beslenmesini önemseyen Anadolu Üniversitesi, yemek içeriklerinde sunulan kaliteli ürünlerden ödün vermiyor. Deneyimli aşçı kadrosuyla her gün lezzetli yemeklerin sunulduğu yemekhaneler, Anadolu Üniversitesini bu alanda da gururlandırıyor.
Bunların yanı sıra Anadolu Üniversitesi Yemek Üretim Merkezi ile öğrencilerin ve personelin yemek hizmeti talepleri karşılanıyor. Merkezin modern tesislerinde uluslararası hijyen standartlarına uygun olarak üretim sağlanırken Sağlık Bakanlığı’nın sağlıklı beslenme piramidine uygun şekilde besleyici değeri yüksek menüler üretiliyor. Merkezdeki tüm üretim süreci ise gıda üretim mühendislerinin kontrol ve denetimleri eşliğinde gerçekleştiriliyor.
Vejetaryenler ve çölyak hastaları da unutulmuyor
Vejetaryen bireyler için de ayrı bir menü oluşturulan yemekhanelerde günlük ya da haftalık otomasyonlarla dileyen herkes öğle menüsünde vejetaryen yemeklerden faydalanabiliyor. Glüten hassasiyeti bulunan çölyak hastası öğrenciler ve personel ise yemekhane müdürlüğüne başvuruda bulunarak kendilerine özel glüten içermeyen gıdalardan çıkarılan menüden yararlanabiliyor.