Anadolu Üniversitesinde 2. Dil-Beyin Sempozyumu
Dil-Beyin Sempozyumu’ Öğrenci Merkezi Salon 2009’da düzenlendi.
Sempozyumun açılış konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Prof. Dr. Şükrü Torun, “Dünyada 1990’lı yılların sonundan itibaren beynin önemini ve beyin farkındalığını geliştiren beyin farkındalığı haftası yapılmakta ve geliştirilmekte. Bu çerçevede üniversitemizde iki yıldır yaptığımız sempozyum ile farkındalığı arttırmak ve akademik bilgilerimizi paylaşmak adına platform oluşturduk. Bunun için tüm çalışma arkadaşlarıma, kıdemli hocalarımıza, öğrencilerime destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Ak ise yaptığı açılış konuşmasında “Beyin farkındalık haftası etkinlikleri çerçevesinde fakültemizi ulusal platformlarda saygın konumlara getirmek, öğrenci, öğretim elemanı sağlık sektörü ve toplum üzerinde beyin farkındalığını geliştirmek amacıyla sempozyumumuzu düzenledik" ifadelerini kullandı. Ardından Dil ve Konuşma Terapisi bölüm tanıtımı yapan Ak, bu alanda yaptıkları çalışmaları anlatarak konuşmasına son verdi.
Prof.Dr. Şükrü Torun’un yaptığı "Sinirbilim açısından dil gelişimi: Genetik mi? Çevremi mi?" konusu ile başlayan sempozyumun konu başlıkları ise şöyle oldu:
"Yard. Doç. Dr. Nurdan Cankuvvet Aykut: "Erken Dönem Pragmatik Gelişim", Prof. Dr. İlknur Maviş: "Gecikmiş Konuşma", Prof. Dr. İbrahim Halil Diken: "Dil Gelişimi Açısından Aile Eğitimi", Prof. Dr. Şükrü Torun: "Disleksinin Nörobiyolojik Temelleri", Doç. Dr. Macid. Ayhan Melekoğlu: "Disleksi Yönetiminde Özel Eğitimcinin Rolü", Dr. Şaziye Seçkin Yılmaz: "Okuma Güçlüğü Çeken Çocukların Dil Özellikleri", Prof. Dr. Ahmet Konrot: "Disleksi Yönetiminde Dil ve Konuşma Terapistinin Rolü.”
Sempozyuma Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Ak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Torun, çok sayıda konuşmacı, öğrenci ve ziyaretçi katıldı.