Site Rengi

DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 1°C
Çok Bulutlu
Eskişehir
1°C
Çok Bulutlu
Paz 2°C
Pts 3°C
Sal 4°C
Çar 7°C

Anadolu Üniversitesinde “Kent Arkeolojisi” konuşuldu

15.08.2019
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde “Kent Arkeolojisi” adlı bir sunum gerçekleştirildi. 
Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Betül Ekimci’nin "Arkeolojik Kazı ve Araştırmalarda Mimarlık Disiplini" dersi kapsamında düzenlediği Mimari Koruma Seminerleri'nin ikincisi, Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu’nda yapıldı. Mimari Koruma Seminerinde, kent arkeolojisi alanında öne çıkmış isim olan ve 100’ün üzerinde kazısı bulunan Arkeolog M. Metin Gökçay “Kent Arkeolojisi” adlı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, kent arkeolojisinin tarihi, iyi bir arkeolog nasıl olmalı, arkeolojik yöntemler, kazı öncesinde neler yapılması gerektiği, kazı süreçlerin nasıl ilerlediği konuları üzerinde duruldu. İstanbul Kent Arkeoloğu olan Metin Gökçay kent arkeolojisini, “Yaşayan bir kentin geçmişini çeşitli yöntemlerle ortaya çıkartıp bugünle paylaşmaktır” diye tanımladı. Gökçay sunumunda, konuklara 2000’li yıllarda başladığı Yenikapı Metro ve Marmaray Yenikapı Kazılarının süreçlerinden ve öneminden bahsetti. 

“Kentli ile paylaşmak çok önemli” 
Arkeolog Gökçay, kazı yaparken en önemli şeylerden bir tanesinin kentli ile paylaşmak olduğunu belirterek, “Halkımız eserlere herkesten çok daha fazla sahip çıkıyor. Örneğin, Silivri’deki yaptığımız mezarlık kazı alanında insanlar eserleri de koruyor bizi de koruyorlar. Sonunda şöyle bir anlaşma yaptık, çevredeki ilkokul her gün bir sınıfını getiriyor ve onlara her gün bir saat ne yaptığımızı anlatıyoruz” diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.