Site Rengi

DOLAR 34,5341
EURO 36,1786
ALTIN 2.964,92
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 2°C
Pts 3°C

Arıcılardan, ’Nezle ya da grip olan vatandaşlar için bal şerbeti’ tavsiyesi

Arıcılardan, ’Nezle ya da grip olan vatandaşlar için bal şerbeti’ tavsiyesi
01.02.2024
A+
A-

Eskişehir’de hava sıcaklıklarının düşmesiyle nezle ve grip gibi hastalıklara karşı vücut direncini arttırmak isteyen vatandaşların bal alışverişleri yoğunlaşırken, arıcılar “Nezle ya da grip olan vatandaşlar için bal şerbeti’ tavsiye ediyor

Hava sıcaklığının eksi değerlere düşmeye başladığı Eskişehir’de vatandaşların bal talebi arttı. İçerdiği antioksidan sayesinde vücudu iltihaptan koruduğu ve pek çok hastalığa karşı direnç kazandırdığı bilinen bal, kış mevsiminde yaygınlaşan hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için çoğu vatandaşın tedbir kaynağı oldu. Baldaki vitaminlerin ve minerallerin besleyici değerinin çok yüksek olduğunu söyleyen Eskişehir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bünyamin Yiğit, kırgınlığa karşı bir kaşık balın ılık suyun içerisinde eriterek yapıldığı bal şerbetinin kış aylarında sıklıkla tüketilmesini önerdi. Güncel olarak 850 gramlık 1 kavanoz bal ortalama olarak 450 TL’den satılıyor.

“Nezle ya da grip olan vatandaşlar bal şerbeti tüketebilirler”

Eskişehir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bünyamin Yiğit, havaların soğumasıyla bal satışlarının arttığını ifade etti. İnsanların tatlıya ihtiyaç duyduğunu ve bunun için en güzel yöntemin bal olduğunu belirten Yiğit, “Bal satışlarında bir yükseliş var. Biz burada balın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Aslında bal sadece kış aylarında değil, her zaman tüketilmeli. Çünkü baldaki bütün vitaminlerin ve minerallerin besleyici değeri çok yüksek. Bal vücut direncini arttırır. Nezle ya da grip olan vatandaşlar bal şerbeti tüketebilirler. Bu çoğu yerde bilinmez. Bir kaşık balı Ilık suyun içinde eriterek şerbet yapıp içerseniz bu 20 dakikada kana karışır, vücuttaki kırgınlığın atılmasını sağlar. Eskişehir’de maalesef bal kültürü yok, pekmez kültürü var. Eskişehir’in birçok yöresinde pekmeze bal deniyor. Yani tabii ki pekmez de faydalıdır ama karşılaştırılamazlar. Biz şu an kendi balımızın 850 gramlık kavanozunu 350 TL’den satıyoruz. Ancak piyasada ortalama olarak 550 liraya kadar çıkıyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.