Site Rengi

DOLAR 32,8527
EURO 35,1122
ALTIN 2.427,46
BIST 10.486,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 32°C
Açık
Eskişehir
32°C
Açık
Per 32°C
Cum 28°C
Cts 29°C
Paz 30°C

Babalar Günü için hediyelik giysi geleneğinin sona ermesi esnafı üzüyor

Babalar Günü için hediyelik giysi geleneğinin sona ermesi esnafı üzüyor
16.06.2024
A+
A-

Eskişehir’de bir giyim mağazası bulunan Hasan Belikuşaklı, yılların geleneği olan Babalar Günü için hediyelik giysi alan vatandaşların sayısının son 5 yıl içerisinde fazlasıyla azaldığını ve artık bitmek üzere olduklarını söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da pek çok vatandaş babalarına ne gibi sürprizler yapabileceği konusunda planlar yaparken, işletme sahipleri bu özel güne rağmen ürünlerine eski rağbetin gösterilmediğini ifade etti. Yaklaşık son 5 yıldır Babalar Günü’nde gömlek, tişört ve pantolon gibi giyim ürünlerinin satın alınmadığını belirten esnaf, hem bir geleneğin sonunu gördüklerinden hem de işlerinin azalmasından dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.

“Biz bu mağazayı açtığımızda günlük 50-60 tane Babalar Günü için gömlek satardık”

Yaklaşık 40 yıldır giyim sektörünün içerisinde olan Hasan Belikuşaklı, “Bu gömlek işi Babalar Günü’nde bir gelenekti. Şu anda vatandaşlar babalarını sadece yemeğe çıkarıyorlar. Biz bu mağazayı açtığımızda günlük 50-60 tane Babalar Günü için gömlek satardık. Şimdi insanlar babasını, annesini sadece akşam bir lokantaya götürüp yemek ısmarlıyorlar. Ne gömlek, ne tişört, ne de pantolon alıyorlar. Öyle bir adet kalmadı, bitti. Son 5 yıldır durum böyle, biz de üzülüyoruz. İş kaybımız yüzde 60’a kadar ulaştı, insan örf ve adetini unutur mu” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.