Site Rengi

DOLAR 34,0734
EURO 37,7911
ALTIN 2.800,97
BIST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 22°C
Az Bulutlu
Eskişehir
22°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 22°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Başmakçı’nın kornişon salatalığı Avrupa sofralarını süslüyor

Başmakçı’nın kornişon salatalığı Avrupa sofralarını süslüyor
06.08.2024
A+
A-

Afyonkarahisar’ın Başmakçı ilçesinde kornişon salatalık hasadı başladı. İlçe merkezi ve bağlı köylerde yetiştirilen salatalıklar kendine has lezzeti, aroması ve en önemlisi uzun süre taze kalması ile biliniyor.

Yurt dışına ihracat yapan firmalar buradaki alım merkezlerinde toplamış oldukları salatalıkları İzmir de bulunan fabrikalarındaki tesislerinde işleyerek yurt dışına ihraç ediliyor. Almanya ortaklı bir firmanın Başmakçı temsilcisi ve bayisi olan Mustafa Süngü hasadın başladığını ifade ederek şunları söyledi:

“Biz firma olarak uzun yıllar ilçemiz de turşuluk kornişon salatalık alımı yapıyoruz. Bölgemizde yetişen ürünler tat, aroma ve kalite olarak çok farklı. Üstelik uzun süre tazeliğini koruma özelliğine sahip. Bu yüzden ihracata çok uygun. Bizim bayisi olduğumuz firma Alman ortaklı. Alımını yaptığımız salatalıklar yurt dışına ihraç ediliyor. Firma olarak bölgemizde bize döviz kazandıran bu ürünün ekimini teşvik ediyoruz. Şimdiye kadar çiftçimizi hiç mağdur etmedik. Bölgemiz için aynı zamanda iyi bir gelir kapısı olan kornişon salatalık ekimini daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.