Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Bilecik’te ‘2. Dünya Savaşı Sırasında Kafkasya’dan Sürgünler’ konulu bir konferans

Bilecik’te ‘2. Dünya Savaşı Sırasında Kafkasya’dan Sürgünler’ konulu bir konferans
17.05.2025
A+
A-

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ), İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü ve Türkoloji Kulübü iş birliğiyle ‘2. Dünya Savaşı Sırasında Kafkasya’dan Sürgünler’ konulu bir konferans düzenlendi.

Konferans, alanın önde gelen akademisyenlerinden Prof. Dr. Mehmet Alpargu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. İnsan ve Toplum Bilimleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Yurdakul ve Prof. Dr. Mehmet Kurban, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taner Bilgin yaptı. Konuşmasında, Türk dünyasının tarihi süreçte yaşadığı önemli kırılma noktalarından biri olan sürgünlerin, toplumsal hafızada ve tarih araştırmalarında özel bir yeri olduğuna dikkat çekti.

Ardından söz alan Prof. Dr. Mehmet Alpargu, 2. Dünya Savaşı sırasında Sovyetler Birliği’nin Kafkasya’da uyguladığı zorunlu göç politikalarını tarihi belgeler, tanıklıklar ve akademik çalışmalar ışığında ele aldı. Sürgünlerin sosyopolitik nedenleri ve bu süreçte yaşanan insanlık dramlarına dair kapsamlı bir değerlendirme yapan Alpargu, Türk ve Müslüman toplulukların bu zorlu süreçte yaşadığı mağduriyetleri tarihi bağlamda aktardı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.