Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Bilecik’te ‘Papaz Yahnisi’ tescile doğru gidiyor

Bilecik’te ‘Papaz Yahnisi’ tescile doğru gidiyor
18.09.2025
A+
A-

Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, ‘Papaz Yahnisi’ için coğrafi işaret tescili sürecinde önemli bir adım daha atıldığını duyurdu.

Bilecik’in yöresel lezzetlerinden ‘Papaz Yahnisi’ için coğrafi işaret tescili sürecinde önemli bir adım daha atıldı. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yürütülen tescil sürecinde, ürünün resmi olarak tescillenmesinden önce kamuoyuna duyurulması ve itirazların alınması için ilan süreci başlatıldı.

Süreç hakkında bilgi veren Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşletme Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, “Papaz Yahnisi’nin coğrafi işaret tescili için son adım olan ilan süreci başlamıştır. Bu süreçte, ilgili ürün resmi olarak tescillenmeden önce kamuoyuna duyurulur ve itirazlar alınır. İlan süresi sonunda herhangi bir itiraz olmazsa, ‘Papaz Yahnisi’ coğrafi işaret olarak tescillenmiş olur. ‘Papaz Yahnisi’nin’ Bilecik’e özgü olduğunu tescilleyerek, ürünün kalitesi ve özgünlüğü korunacak. Bölge ekonomisine katkı sağlanacak, turizm ve yerel üretim desteklenecek. Tüketiciler, ürünün gerçek ve orijinal olduğunu garanti altına alacak” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.