Site Rengi

DOLAR 34,5289
EURO 36,1648
ALTIN 2.980,67
BIST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 18°C
Parçalı Bulutlu
Eskişehir
18°C
Parçalı Bulutlu
Cum 17°C
Cts 0°C
Paz 2°C
Pts 3°C

BŞEÜ, ’İkinci Ulusal Patent Tescillini’ almaya hak kazandı

BŞEÜ, ’İkinci Ulusal Patent Tescillini’ almaya hak kazandı
20.09.2024
A+
A-

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü hazırladığı ’Glifosatın Tayininde Kullanılmak Üzere Bir Elektrokimyasal Biyosensör ve Bunun Hazırlanma Yöntemi’ başlıklı başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde patentlendi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah Çongur ve Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan’ın buluş sahipleri olarak yer aldığı ulusal patent başvurusu tescil edilmeye hak kazandı.

Konu hakkında açıklama yapan BŞEÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, “TR2023/002644 başvuru numaralı ve ’Glifosatın Tayininde Kullanılmak Üzere Bir Elektrokimyasal Biyosensör Ve Bunun Hazırlanma Yöntemi’ başlıklı ulusal patent başvurumuz Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde patentlendi. Patent Cooperation Treaty (PCT) nezdinde de uluslararası patent başvurusu yapılmış olup araştırma raporu olumlu gelen bu buluş, Doç. Dr. Gülşah Çongur’un yürütücü, Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan’ın danışman olarak yer aldığı ve tüm deneysel çalışmaları üniversitemiz alt yapısıyla gerçekleştirilerek 2022 yılında başarıyla sonuçlanan ’Hidroksiapatit Nanopartikülüne Dayalı Nanobiyokompozit Modifiye Kullan-At Elektrokimyasal Biyosensör Geliştirilmesi ve Pestisit Analizlerinde Kullanımı’ başlıklı TÜBİTAK-1002 projesinden türetilmiştir” dedi.

“Bu buluş kapsamında geliştirilen biyosensör ile su örneklerinden glifosat tayini yapılabilecektir”

Doç. Dr. Gülşah Çongur yaptığı açıklamada, “destekleri için Üniversitemize, Ege Üniversitesine ve TÜBİTAK kurumuna teşekkürlerimi sunuyorum. Bu buluş kapsamında geliştirilen biyosensör ile su örneklerinden glifosat tayini yapılabilecektir. Tüm dünyada uygulaması mümkün olan bu teknoloji, Avrupa Yeşil Mutabakatı (AYM) kapsamında ve Birleşmiş Milletler 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden ’Amaç 6: Temiz Su ve Sanitasyon’ ile ’Amaç 14: Sudaki Yaşam’ hedeflerini kapsamaktadır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.