Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir °C
Eskişehir
°C
°C
°C
°C
°C

Bu lezzetin en önemli özelliği yağsız kıymadan ve ince hamurlu olması

Bu lezzetin en önemli özelliği yağsız kıymadan ve ince hamurlu olması
31.07.2025
A+
A-

Eskişehir’de yapılan çi börek, ince hamuru ve hafif iç harcıyla hem turistlerin hem de yerel halkın ilgisini çekiyor.

Eskişehir’deki çi börek ustası Emine Kaplan, Kırım Tatar kültürüne ait olan bu lezzetin yapımından bahsederken yerli halktan turistlere kadar oldukça fazla ilgi gördüğünü belirtti. Çi böreğin lezzetiyle Eskişehir’in vazgeçilmez duraklarından biri olduğunu söyleyen Kaplan, “Böreğin en önemli özelliği kıymasının yağsız olması ve hamurunun ince güzel açılıyor olmasıdır. Hamurunda, un su tuz; iç harcında kıyma soğan ve karabiber kullanıyoruz. Bunların dışında da malzeme kullanmayız” ifadelerini kullandı.

Nefis, güzel anlamındaki ’çi’ adıyla yapılan börek, kentin en meşhur lezzetleri arasında”

Eskişehir’in gastronomi turizminde çi börek sayesinde öne çıkan bir şehir haline geldiğini belirten Kaplan, “Buraya göç eden Kırım Türklerinin geleneksel lezzeti olan ve Tatar dilinde nefis, güzel anlamındaki ’çi’ adıyla yapılan börek, kentin en meşhur lezzetleri arasında yer alıyor” dedi.

Turistlerin ve yerel halkın çi böreğe yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Kaplan, bu lezzetin Eskişehir’de vazgeçilmez bir tat haline gelmesiyle birlikte yaz sezonunda öğrencilerin ve yerel halkın da çi böreği tattığını belirterek “Herkesi çi böreği tatması için Eskişehir’e davet ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.