Site Rengi

DOLAR 34,5461
EURO 35,9946
ALTIN 2.998,87
BIST 9.479,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Eskişehir
16°C
Karla Karışık Yağmurlu
Cts 1°C
Paz 1°C
Pts 3°C
Sal 4°C

“Dilin İşlemleme Sürecinde Belleğin Rolü” konuşuldu

“Dilin İşlemleme Sürecinde Belleğin Rolü” konuşuldu
24.02.2024
A+
A-

Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü tarafından düzenlenen “Dilin İşlemleme Sürecinde Belleğin Rolü” başlıklı seminer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi.

Prof. Dr. İlknur Maviş’in konuşmacı olarak katıldığı seminere, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Elçin Tadıhan Özkan başta olmak üzere öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım sağladı.

“Dil terapilerinin gerekçelerini bilmeden tam verim alamayız”

Prof. Dr. İlknur Maviş, konuşma bozukluğu terapisinde gerekçelendirme aşamasında dikkatli olmanın önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Terapilerde resim gösterme ve bunlar hakkında soru sorma gibi kısımlarda karşımızdaki kişiyi analiz edebilmek için dikkatli gerekçelendirmeler yapmalıyız. Bugün burada terapide basamak basamak ilerleyebileceğimiz konuları birlikte değerlendireceğiz. Bellek, eylem olarak bilmek sözcüğünden türemiştir. Büyüklerimiz bellemek yani belleğe yerleştirmek diyor. Dil var olduğundan beri belleğe ihtiyaç duyar ve hafızamıza kaydedilmiş veya öğretilmiş şeyleri konuşuruz. Dili çevreleyerek dil olabilmesine imkân veren şey bellektir. Dil işlemleri de görsel, uzamsal algı ve bellek olmadan olmaz. Bu noktada bozukluklar karşımıza çıkabilir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.