Site Rengi

DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Eskişehir 26°C
Az Bulutlu
Eskişehir
26°C
Az Bulutlu
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 24°C
Per 20°C

Domaniç’te Selim Dede’yi Anma ve Hıdırellez şenlikleri

Domaniç’te Selim Dede’yi Anma ve Hıdırellez şenlikleri
06.05.2024
A+
A-

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde, Selim Dede’yi Anma ve Hıdırellez şenlikleri coşkuyla kutlandı.

Çukurca Belediyesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Selim Dede’yi Anma ve Hıdırellez şenlikleri, Çukurca beldesi Selim Dede Mesire alanında binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Etkinlikte, çocuklar için kurulan çeşitli oyun parkurları ve şişme balonlar büyük ilgi gördü. Animasyon ekipleri ile eğlenen çocuklar keyifli vakit geçirirken, büyükler ise piknik ve mangal yapmanın keyfini yaşadı.

Horasan Erenlerinden Selim Dede’nin türbesinin bulunduğu alanda asırlardır kutlanan şenlikler, bu yıl da coşkuyla kutlandı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından Kuran tilaveti ile başlayan program, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın’ın konuşması ile devam etti.

Belediye Başkanı Emin Taşgın “Baharın yeniden uyanışı, baharla birlikte vücut bulan taze hayatın simgesi, birlik ve beraberliğimizin göstergesi olan 12. Geleneksel Selim Dede’yi Anma Hıdırellez ve Çocuk Şenliğimize hepiniz hoş geldiniz. Selim Dede’nin mihmandarlığında geçmişten günümüze kutlanan, Sesader Derneğinin başlattığı ve Belediye olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve üç yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla, Çukurca Belediyesi organizasyonunda coşkuyla kutladığımız Hıdırellez Şenliklerine ev sahipliği yapmanın ve sizlerle olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız” dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, geleneklerin önemine vurgu yaptı.

Çukurca Belediyesi tarafından bu yıl 12. si düzenlenen Selim Dede’yi Anma ve Hıdırellez Şenlikleri’nde konuşma yapan Kütahya Domaniç Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları gösterimi, atlı okçuların muhteşem gösterilerinin ardından sahne bırakıldı.

Son olarak yöresel sanatçı Serdal Çağlayan ve Avni Yol sahne aldı.

Yöresel oyunların ardından büyük küçük herkes tarafından ilgiyle izlenen sihirbazlık gösterisi yapıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.